Eurovision 2018: Georgiens låt är presenterad


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

Gruppen Iriao. Foto: GPB

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Georgien har nu släppt sitt tävlingsbidrag “Sheni gulistvis (For You)” som gruppen Iriao ska tävla med i Lissabon i maj. Bidraget blev det sista av årets 43 Eurovisionbidrag att offentliggöras.

Det var på nyårsaftonen 2017 som georgiska TV-bolaget GPB meddelade att man internt val ut gruppen Iriao att representera Georgien vid Eurovision 2018 i Lissabon. Något senare kom beskedet att låten de ska tävla med heter “Sheni gulistvis” även om det alltså dröjde till nu (13 mars) innan låten släpptes officiellt. När låten presenterades i musikvideoform är det med den engelska titeln “For You”, men gruppen sjunger både på engelska och georgiska.

Georgiens tävlingsbidrag har text och musik av Davit Malazonia och Irina Sanikidze.

Så här ser musikvideon till låten ut:

Kommentera gärna vad du tycker om Georgiens bidrag.

 

Notering: Alla 43 länder nu klara med sina artist- och bidragsval

I och med att Georgien nu släppt sitt tävlingsbidrag är nu alla 43 länder som ska delta i Eurovision 2018 klara med sina val av artist och bidrag. Detta till trots återstår det ett antal uppdateringar kring de officiella musikvideorna, vilket sker nu med full fart denna månad. De flesta länder är mer eller mindre klara, men en del slutversioner återstår.

Vill du veta mer om vilka val de andra länderna gjort så får du gärna kika in på vår specialsida om Eurovision Song Contest 2018, där vi länkar till resultat från nationella uttagningarna samt länkar till bidragens YouTube-klipp.

Senare i april kommer vi gå igenom låt för låt och betygsätta dem – Missa inte det!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Eurovision 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen