Eurovision 2018: Fler internvalsbidrag presenterade


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

Foto: Channel One Russia, Ani&Dimi Photography, RTÉ och EBU.

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Under söndagen har ett antal av de länder som har kvar att presentera sina tävlingsbidrag till Eurovision Song Contest 2018 nu släppt sina officiella musikvideos. Det handlar om internvalen från Irland, Israel, Makedonien och Ryssland. Utöver detta har också en del länder nu släppt sina officiella musikvideos, och fler är på gång.

I stort sett har alla 43 länder som ska tävla i Eurovision 2018 gjort klart med sina val, men några länder återstår. Det mest troliga är att besked kommer inom en snar framtid. Nedan listar vi de länder som blev klara med sina val under söndagen (OBS! Litauen som har final söndag kväll presenteras i egen artikel senare).

 

 

Irland: Ryan O’Shaughnessy – “Together”

För tredje året i rad har irländska RTÉ valt att välja artist och bidrag internt. Efter ett antal tappra försök utan någon direkt stor framgång har man nu valt att gå tillbaka till det balladiga stadiet med irländska toner. Valet föll för snart en månad sedan på sångaren Ryan O’Shaughnessy och hans låt “Together”. Men det var först i fredags (9:e mars) som låten släpptes officiellt.

 

 

Israel: Netta – “Toy”

Israel valde artist genom uttagningen Idol-uttagningen HaKokhav HaBa L’Eurovizion som pågick från slutet av oktober 2017 till mitten av februari 2018. Vinnaren i finalen blev sångerskan Netta (bilden ovan). Efter att vinnaren hade korats valde TV-bolaget IPBC Nettas tävlingsbidrag till Eurovisionen internt. Resultatet blev låten “Toy” av Doron Medalie och Stav Beger. Låten släpptes officiellt den 11:e mars.

 

 

Makedonien: Eye Cue – “Lost and Found”

Makedonien var ett av de sista länderna ut för säsongen att presentera uttagningsmodell för säsongen, och det landade även i år på ett internval. TV-bolaget MRT valde ut duon Eye Cue (bilden ovan) med låten “Lost and Found”. Först den 11:e mars släpptes bidraget officiellt, och det är gjort av Bojan Trajkovski och Darko Dimitrov.

 

 

Ryssland: Julia Samoylova – “I Won’t Break”

Ifjol skulle Ryssland ha deltagit med sångerskan Julia Samoylova men efter att det framkommit att hon deltagit i en konsert på det av Ryssland annekterade Krim blev hon portad av värdlandet Ukraina att komma in i landet. Efter mycket om och men hoppade Ryssland av, men är nu tillbaka igen när Eurovision åkt vidare till Lissabon. Även denna gång bjöd ryska Channel One in Julia Samoylova som tävlingsartist för Ryssland. Det har varit ganska tyst om hennes bidrag i år, men nu den 11:e mars blev det officiellt att tävlingsbidraget hon ska framföra heter “I Won’t Break”.

 

 

Övriga musikvideos

Den senaste veckan har flera länder börjat klippa färdigt sina officiella musikvideos, som publicerats på Eurovision.tv:s YouTube-kanal. I skrivande stund handlar det om ett antal länder som vi naturligtvis länkar till på vår sida om Eurovision Song Contest 2018.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Eurovision 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen