Eurovision 2018: Fler internvalsbidrag presenterade

Av ESC-Panelen | Publicerad

Publicerad

Foto: Channel One Russia, Ani&Dimi Photography, RTÉ och EBU.

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Under söndagen har ett antal av de länder som har kvar att presentera sina tävlingsbidrag till Eurovision Song Contest 2018 nu släppt sina officiella musikvideos. Det handlar om internvalen från Irland, Israel, Makedonien och Ryssland. Utöver detta har också en del länder nu släppt sina officiella musikvideos, och fler är på gång.

I stort sett har alla 43 länder som ska tävla i Eurovision 2018 gjort klart med sina val, men några länder återstår. Det mest troliga är att besked kommer inom en snar framtid. Nedan listar vi de länder som blev klara med sina val under söndagen (OBS! Litauen som har final söndag kväll presenteras i egen artikel senare).

 

Irland: Ryan O’Shaughnessy – “Together”

Ryan O’Shaughnessy representerar Irland i Eurovision 2018. Foto: RTÉ.

För tredje året i rad har irländska RTÉ valt att välja artist och bidrag internt. Efter ett antal tappra försök utan någon direkt stor framgång har man nu valt att gå tillbaka till det balladiga stadiet med irländska toner. Valet föll för snart en månad sedan på sångaren Ryan O’Shaughnessy och hans låt “Together”. Men det var först i fredags (9:e mars) som låten släpptes officiellt.

Så här ser musikvideon till låten ut:

 

 

Israel: Netta – “Toy”

Netta är Israels representant 2018. Foto: Netta Barzilai (hämtat från Eurovision.tv).

Israel valde artist genom uttagningen Idol-uttagningen HaKokhav HaBa L’Eurovizion som pågick från slutet av oktober 2017 till mitten av februari 2018. Vinnaren i finalen blev sångerskan Netta (bilden ovan). Efter att vinnaren hade korats valde TV-bolaget IPBC Nettas tävlingsbidrag till Eurovisionen internt. Resultatet blev låten “Toy” av Doron Medalie och Stav Beger. Låten släpptes officiellt den 11:e mars och låter så här:

 

 

Makedonien: Eye Cue – “Lost and Found”

Duon Eye Cue representerar Makedonien. Foto: Ani&Dimi Photography

Makedonien var ett av de sista länderna ut för säsongen att presentera uttagningsmodell för säsongen, och det landade även i år på ett internval. TV-bolaget MRT valde ut duon Eye Cue (bilden ovan) med låten “Lost and Found”. Först den 11:e mars släpptes bidraget officiellt, och det är gjort av Bojan Trajkovski och Darko Dimitrov. Så här ser musikvideon ut:

 

 

Ryssland: Julia Samoylova – “I Won’t Break”

Artisten Julia Samoylova återvänder till Eurovisionen (bild från förra året). Foto: Channel One Russia.

Ifjol skulle Ryssland ha deltagit med sångerskan Julia Samoylova men efter att det framkommit att hon deltagit i en konsert på det av Ryssland annekterade Krim blev hon portad av värdlandet Ukraina att komma in i landet. Efter mycket om och men hoppade Ryssland av, men är nu tillbaka igen när Eurovision åkt vidare till Lissabon. Även denna gång bjöd ryska Channel One in Julia Samoylova som tävlingsartist för Ryssland. Det har varit ganska tyst om hennes bidrag i år, men nu den 11:e mars blev det officiellt att tävlingsbidraget hon ska framföra heter “I Won’t Break”.

Så här ser musikvideon ut:

 

Övriga musikvideos

Den senaste veckan har flera länder börjat klippa färdigt sina officiella musikvideos, som publicerats på Eurovision.tv:s YouTube-kanal. I skrivande stund handlar det om ett antal länder som vi naturligtvis länkar till på vår sida om Eurovision Song Contest 2018.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

  Tillbaka till toppen

ESC-Panelen