Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Benjamin Ingrosso vann Melodifestivalen 2018

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto & montage: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2018 – RESULTAT. Finalen av Melodifestivalen 2018 är avgjord och vinnaren är Benjamin Ingrosso med låten ”Dance You Off”. Han blir därmed Sveriges nästa Eurovisionrepresentant.

Finalen innehöll tolv tävlande – åtta stycken som kvalat in som etta och tvåa i deltävlingarna samt fyra som kvalat in från Andra chansen.

Efter att alla finalens tävlande hade framfört sina bidrag avlade de elva jurygrupperna sina poäng. Juryerna hade Benjamin Ingrosso som gemensam favorit medan Felix Sandman låg tvåa och John Lundvik var deras trea. Benjamin Ingrosso fick också flest tolvor av jurygrupperna (6 av 11 stycken).

Därefter adderades tittarnas poäng med juryernas och då stod det klart att Benjamin Ingrosso hade vunnit med totalt 181 poäng. Han blir alltså nu Sveriges representant i Eurovision 2018 i Lissabon.

I Eurovisionen ska Benjamin Ingrosso kvala genom den andra semifinalen den 10:e maj och lyckas han med att bli en av de tio finalisterna så blir det ytterligare tävlan i finalen den 12:e maj.


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen