Eurovision 2018: Azerbajdzjans tävlingsbidrag är officiellt presenterat


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

Sångerskan Aisel. Foto hämtat från Eurovision.tv

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Nu har uppgifter kommit om vilket bidrag som Azerbajdzjans internt valda artist Aisel ska framföra i Eurovision 2018. Låten heter “X My Heart” och i vanlig ordning är det delvis svenskt på upphovssidan, men denna gång i ett internationellt samarbete.

 

Redan i november förra året (2017) kom Azerbajdzjans nationella TV-bolag ITV med besked om att man internt valt ut sångerskan Aisel att representera Azerbajdzjan i Eurovision 2018. Då hade man inga besked om tävlingsbidraget, utan det har dykt upp först nu. Bidraget som Aisel* ska tävla med i Lissabon heter “X My Heart” (X:et uttalas som Cross eller Crush) och är skriven och komponerad av den grekiska låtskrivaren/musikproducenten Dimitris Kontopoulos samt svenska låtskrivaren Sandra Bjurman.

 

Så här låter studioversionen av tävlingsbidraget:

 

Kommentera gärna vad du tycker om låten!

 

Om Aisel

Sångerskan Aysel Mammadova, går under artistnamnet Aisel, föddes i Baku i Azerbajdzjan den 3:e juli 1989. Hon är uppväxt i en musikalisk familj och har också haft ämnet musik som huvudämne i skolan. Aisel har även deltagit i en hel del musikfestivaler i hemlandet men även internationella sådana, till exempel Bakus internationella jazzfestival och Jazzfestivalen i Montreux. Men nu kommer Aisel få axla äran att representera Azerbajdzjan vid den kommande Eurovisionen 2018 som hålls i Portugals huvudstad Lissabon.

PS: Förväxla inte sångerskan Aisel med sångerskan AySel – ni vet hon som representerade Azerbajdzjan tillsammans med Arash i ESC 2009, då Azerbajdzjan hamnade på tredje plats med låten Always“. De må förvisso ha samma namn, men det är inte samma person.

 

Om låtskrivarna och produktionsteamet bakom låten

Både Dimitris Kontopoulos och Sandra Bjurman har tidigare haft med bidrag i Eurovisionen för många olika artister, till exempel Sakis Rouvas, Farid Mammadov, Ani Lorak, Ell & Nikki och Sergey Lazarev. Sandra Bjurman har dessutom tävlat som låtskrivare i svenska Melodifestivalen och har även en Eurovisionseger som låtskrivare för Azerbajdzjan 2011.

Årets azeriska bidrag har producerats av Dimitris Kontopoulos och Tim Bran. Den senare nämnda producerade Belgiens bidrag “City Lights” ifjol. Själva produktionen av “X My Heart” har producerats i London av Ash Howes, som tidigare producerat en mängd olika låtar till internationellt erkända artister.

Till Eurovisionen har Azerbajdzjan också tagit in koreografen/scenregissören Fokas Evangelinos som kommer att arbeta med Aisels sceniska framträdande. Fokas har tidigare synts till i uppdrag för andra bidrag som Helena Paparizou, Ani Lorak, Dima Bilan och inte minst Sergey Lazarev.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Mello 2020

Aktuella antagningar

Nationella 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seTips på Eurovision-musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen