Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Välkomstfest i Nordstan i Göteborg (gällande Melodifestivalen 2018)

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2018. Denna vecka är det Göteborg som står värd för Melodifestivalen 2018 och torsdag till lördag kommer en del events kring tävlingen äga rum. Under torsdagen är det t.ex. välkomstfest som denna gång sker i köpcentret Nordstan, och under fredagskvällen DJ:ar Schlagerprofilerna på Bee Bar i Göteborg. Detta bland mycket annat som står på veckans agenda.

Tidigare år har torsdagens välkomstfest varit en privat tillställning på en specifik plats, men från i år har Melodifestivalproduktionen beslutat att göra detta till en folkfest istället. I varje värdstad som Melodifestivalen besöker blir det roliga events för alla som är på plats att vara med på. I Göteborg är det köpcentret Nordstan i centrala Göteborg som är officiell festplats för veckans välkomstfest.

Men, det är inte bara välkomstfest denna vecka utan en rad andra events. Nedan följer schema för händelser (med reservation för ev. förändringar).

 

Torsdag (8:e februari)

Festligheterna inleddes med ett speciellt Melloextra-program i SR P4 där smyglyssningar av veckans tävlingsbidrag spelades upp. Missade du programmet går det att lyssna på en minut av varje låts studioversion i SVT Play. Mellan klockan 18 och 19 blir det uppladdning och invigningstal av Göteborgs kommun och från klockan 19:00 CET och en timme framåt kommer programledaren och tillika SVT-profilen Jovan Radomir välkomna veckans tävlande artister på Röda mattan.

Ni är varmt välkomna att vara på plats för att möta artisterna.

Inne i Scandinavium har det pågått scenrepetitioner hela dagen och klipp från dessa repetitioner dyker upp under torsdagskvällen.

 

Fredag (9:e februari)

I arenan blir det artistrepetitioner samt även repetitioner för programledare och mellanakter. Alla tävlande repeterar i scenkläder.

På kvällen med start 19:00 CET kommer det första publika genrepet äga rum och därefter kommer Melodifestivalklubben med sin publikundersökning, där genrepspubliken får gissa vilka de tror går vidare i tävlingen.

Vi vill även tipsa alla som är över 18 år att med start omkring 22:00 CET och till ca 03:00 CET kommer duon Schlagerprofilerna att DJ:a på Bee Bar i Göteborg. Detta event brukar vara väldigt populärt och är du i stan är det bara att ta en sväng förbi om du känner för det. Mer info om detta finns här.

 

Lördag (10:e februari)

I Nordstan mellan ca 11:00 till 14:00 CET pågår en rad events i Nordstan med Jovan Radomir som programledare på scenen. Det blir bl.a. Melodikrysset och Drakshow med Bolibompadraken.

Inför direktsändningen sker ytterligare ett genrep som bara är ett sista test inför huvudsändningen. Klockan 14:00 CET släpps 2,30 min av varje låts studioversion.

Klockan 20:00 CET startar programmet i SVT1 och SVT Play, och runt klockan 21:30 CET vet vi vilka två tävlande som gått till final och vilka två som gått till Andra chansen.

Medan scenen med mera riggas ned och börjar köras iväg till nästa stopp pågår efterfesten hela natten lång.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen