Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Mimi Werner: Låten handlar om det som driver en framåt

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2018 – INTERVJU. Det är en ny Melodifestivalvecka och denna lördag (10:e februari) är det Göteborgs startfält som ska tävla. I detta startfält hittar vi bland annat Mimi Werner, som för var med för två år sedan med låten “Ain’t No Good” som då hamnade på femte plats i sin deltävling. Nu är Mimi Werner tillbaka i tävlingen för ett nytt försök.

Vid Melodifestivalens presskonferens i november fick vi möjlighet att träffa årets artister för kortare pratstunder. Våra skribenter Hollac16 och Lukas hann intervjua ett antal av de tävlande och dessa intervjuer kommer att publiceras här på ESC-Panelen nu i februari. Intervjuerna publiceras med artister som tävlar i aktuell deltävling. Denna vecka blir det alltså intervjuer med några av de tävlande i Karlstad.

I vår andra intervju för Göteborgs startfält intervjuade Hollac16 Mimi Werner som tävlar med låten “Songburning”, en låt som hon gjort tillsammans med sin pappa Göran Werner och en rad andra personer: Niki Niki, Carl Varga, Johan Åsgärde och Oliver Lundström. 2018 blir året då Mimi Werner återvänder till den stora Melodifestivalscenen med ett countrybidrag som heter “Songburning”. Vi har tidigare även intervjuat Margaret som ni kan lyssna på här (OBS! intervjun med Margaret är på engelska).

 

Om Mimi Werner

Mimi Werner, född 17 december 1990 i Borås, är countryartist som nu återvänder till Melodifestivalen. Hon deltog senast i den första deltävlingen 2016 med låtenAin’t No Good som åkte ut på målsnöret i deltävlingen. Men innan hon deltog i Melodifestivalen hade hon året innan fått sitt första skivkontrakt och åkte till Nashville i USA för att arbeta fram ett första album. Debutsingeln på albumet som släpptes 2015 hette Forever again.

Efter Melodifestivalen har Mimi Werner synts till i bland annat Rock n Roll on Tour och i TV-program som Dobidoo på SVT. Strax före julen 2017 släppte hon jul-EP:n “Home By Christmas”. Nu ska hon alltså vara med i tävlingen igen.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen