Melodifestivalen 2018: Vad händer i Malmö?


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

Gustav Adolfs torg i Malmö. Foto: Lcsrns/Wikimedia Commons.

MELODIFESTIVALEN 2018. Malmö står denna vecka värd för Melodifestivalen 2018 och den tredje deltävlingen. Inför lördagens sändning finns en rad spännande events som händer i Malmö som vi listar i denna artikel.

 

Torsdag 1 februari

Välkomstfesten på Gustav Adolfs torg

Klockan 14:00 CET sänder Sveriges Radio P4 programmet P4 Melloextra med Martina Thun där all information om veckans deltävling delges. Enligt tidiga uppgifter ska det även bjudas på smyglyssningar av låtarna, men hur mycket och hur omfattande det blir är oklart. Sändningen pågår till ca 16:00.

Mellan klockan 18:00-19:00 CET håller Malmö stad i invigningstalet och från kl. 19:00 kommer veckans artister ta plats på Röda mattan och möta publiken under ledning av Jovan Radomir från SVT.

 

Scenrepetitioner

Under större delen av torsdagsförmiddagen och eftermiddagen pågår repetitioner inne i Malmö Arena där presskåren på plats rapporterar direkt om hur repetitionerna går. SVT kommer även under dagen släppa enminutssmyglyssningar av varje bidrag och under torsdagskvällen bjuds det även på en minuts tjuvtitt på varje repetition.

 


 

Fredag 2 februari

Det är fortsatta scenrepetitioner och även programledar- och mellanaktsrepetitioner denna dag.

På kvällen, med start kl. 19:00 CET pågår det publika genrepet och efter det brukar Melodifestivalklubben hålla i sin publikundersökning för att se hur genrepspubliken tror att det kommer att gå i lördagens sändning. Genrepet är endast en testsändning där alla resultat är lottade. SVT bandar sändningen ifall att något skulle haverera under lördagens direktsändning.

 


 

Lördag 3 februari

Aktiviteter på stan

Under förmiddagen och eftermiddagen sker det en del evenemang på Gustaf Adolfs torg i Malmö, däribland Melodikrysset, Bolibompa-draken är på plats (för barnfamiljer) och Jovan Radomir bjuder in olika gäster på scenen. Detta pågår mellan ca 09:00 och 14:00 CET. Klockan 14:00 CET påbörjar SVT det andra publika genrepet inför sändningen och samtidigt släpps också 2,30 min av varje bidrags studioversion.

 

Direktsändning

Klockan 20:00 CET startar direktsändningen av den första deltävlingen i Melodifestivalen 2018. Inför sändningen kommer SVT Nyheter hålla i ett uppsnacksprogram mellan kl. 19:30 och 20:00 CET.

Ca 21:30 CET vet vi vilka två artister som tittarna har röstat direkt till final och vilka två artister som får tävla om en ny chans till finalbiljett i Andra chansen.

Efter programmets slut håller SVT Nyheter i en resultatshow på webben.

Därefter blir det festligheter hela natten innan tävlingen packas ihop och far vidare till Örnsköldsvik.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Eurovision 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen