Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Melodifestivalen 2018: Vad händer i Karlstad?

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2018. Årets tävling är nu på plats i Karlstad för den första deltävlingen. Sedan i måndags har produktionsteamet haft tillgång Löfbergs Lila Arena för att bland annat bygga upp scenen och rigga ljus, och under onsdagen anlände redaktion, artisterna och presskåren till Karlstad. Nu påbörjas också repetitionerna i arenan men också festligheterna. Nedan berättar vi om vad Karlstad kommun bjuder på under resterande veckan.

Mellan den 1-3 februari bjuder Karlstad in både invånare och besökare till festligheter. Det börjar på redan torsdag (1:a februari) med välkomstfest från kl. 14.00 och ända fram till ca 20.00 på Stora Torget.

 


 

Torsdag 1 februari

Välkomstfesten

Klockan 14:00 CET sänder Sveriges Radio P4 programmet P4 Melloextra med Martina Thun där all information om veckans deltävling delges. Enligt tidiga uppgifter ska det även bjudas på smyglyssningar av låtarna, men hur mycket och hur omfattande det blir är oklart. Efter den sändningens slut kl. 15:00 blir den en timmes livemusik med P4 Värmland.

Klockan 16:30 CET är SVT-programmet Random Mix på plats under en halvtimmes direktsändning.

Sedan följer sponsoraktiviteter.

I Karlstad är det artisten Sean Banan som bjudits in för att under ca en halvtimme mellan kl. 18:25 och 18:55 värma upp publiken på plats. För sedan kommer Karlstads kommun hålla i ett invigningstal som pågår fram till kl. 19:00 CET då välkomstminglet börjar. Detta innebär att veckans tävlande i startfältet kommer att gå längs med röda mattan och träffa publiken under ledning av Jovan Radomir från SVT.

 

Scenrepetitioner

Under torsdagen pågår annars repetitioner inne i Löfbergs Lila Arena där presskåren finns på plats för att rapportera senaste nytt. Med start kl. 13:05 CET släpper SVT smyglyssningar av en minut av varje bidrag och från kl. 19:00 CET kommer det att gå att se repetitionsklipp.

 


 

Fredag 2 februari

Värmland möter Schlager

För dig som är på plats i Karlstad kommer det gå att se en hel del framträdanden i Karlstad denna dag. Mellan kl. 12:00-13:00 framför Kulturskolan ett antal Melodifestivallåtar från tidigare år och mellan kl. 16:00-17:45 underhåller bl.a. bröderna Rongedal och Linda Bengtzing! Det pågår även tält-evenemang i Karlstad denna dag.

 

I arenan

Det är fortsatta scenrepetitioner och även programledar- och mellanaktsrepetitioner denna dag.

På kvällen, med start kl. 19:00 CET pågår det publika genrepet och efter det brukar Melodifestivalklubben hålla i sin publikundersökning för att se hur genrepspubliken tror att det kommer att gå i lördagens sändning. Genrepet är endast en testsändning där alla resultat är lottade. SVT bandar sändningen ifall att något skulle haverera under lördagens direktsändning.

 


 

Lördag 3 februari

Aktiviteter på stan

Under förmiddagen och eftermiddagen sker det en del evenemang inne i Karlstad, däribland Melodikrysset, Bolibompa-draken är på plats (för barnfamiljer) och Jovan Radomir bjuder in olika gäster på scenen. Detta pågår mellan ca 10:00 och 14:30 CET. Klockan 14:00 CET påbörjar SVT det andra publika genrepet inför sändningen och samtidigt släpps också 2,30 min av varje bidrag.

 

Direktsändning

Klockan 20:00 CET startar direktsändningen av den första deltävlingen i Melodifestivalen 2018. Inför sändningen kommer SVT Nyheter hålla i ett uppsnacksprogram mellan kl. 19:30 och 20:00 CET.

Ca 21:30 CET vet vi vilka två artister som tittarna har röstat direkt till final och vilka två artister som får tävla om en ny chans till finalbiljett i Andra chansen.

Efter programmets slut håller SVT Nyheter i en resultatshow på webben.

Därefter blir det festligheter hela natten innan tävlingen packas ihop och far vidare till Göteborg.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen