Melodifestivalen 2018: Så här tror genrepspubliken om den tredje deltävlingen i Malmö


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

De tävlande i Malmö (artisten Dotter saknas på bilden). Foto: ESC-Panelen.

MELODIFESTIVALEN 2018. Imorgon lördag 17:e februari avgörs den tredje deltävlingen i Melodifestivalen 2018. I vanlig ordning har Melodifestivalklubben tillfrågat genrepspubliken om vilka de tror går vidare.

Så här svarar den tillfrågade genrepspubliken som var på plats i Malmö Arena under fredagskvällen:

 

  1. Mendez – “Everyday”, 367 röster (38%)
  2. Martin Almgren – “A bitter lullaby”, 254 röster (26%)
  3. Dotter – “Cry”, 175 röster (18%)
  4. Jessica Andersson – “Party Voice”, 78 röster (8%)
  5. Moncho – “Cuba libre”, 40 röster (4%)
  6. Kalle Moraeus & Orsa Spelmän – “Min dröm”, 35 röster (3,5%)
  7. Barbi Escobar – “Stark”, 14 röster (1,5%)

 

Totalt svarade 963 personer i undersökningen.

 

Vad visar undersökningen?

Denna gång är det Méndez som fick flest röster följt av Idolvinnaren från 2016, Martin Almgren, medan Dotter och Jessica Andersson skulle gå till Andra chansen. Méndez tog hem en ganska stor seger och det var egentligen inte jämnt någonstans i röstningen.

Om undersökningen kommer att stämma skulle det alltså bli tredje veckan i rad som tittarna röstar vidare endast killar till final och endast tjejer till Andra chansen.

 

Om undersökningen

Svenska Melodifestivalklubben (OGAE Sweden) genomför inför varje sändning av Melodifestivalen en publikundersökning där man frågar publiken vem de tror mest på i startfältet. Undersökningen ska inte ses som varken vetenskaplig eller mätbar eftersom detta resultat bara är en indikation om vad en mindre del av publiken kvällen före direktsändningen tycker. Först under direktsändningen avgörs allt.

Imorgon lördag kl. 18:00 CET kommer resultatet av vår veckoundersökning, så håll utkik på sajten efter den!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Eurovision 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen