Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

LIVE: Melodifestivalen 2018, deltävling 4

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2018 – LIVE. Under den fjärde deltävlingen från Örnsköldsvik live-bloggade vår skribent Hollac16. Nedan finns hans rapport.

 

Live Blog LIVE-uppdatering från fjärde deltävlingen i Melodifestivalen 2018

[restrict]
TV-sändningen går att följa genom LIVE-knappen:

LIVE I SVT 1

 

Info om röstningsnummer och tävlingsupplägg

FÖR ATT TELEFON-/SMS-/APP-RÖSTA:

  • – Ring 099-208 XX eller 099-908 XX (byt ut XX mot bidragets startnummer).
  • – Skicka ett SMS med bidragets startnummer till 72 211 eller 72 999.
  • – Ladda ned Melloappen (på Google Play respektive Itunes) så kan du också hjärtrösta gratis upp till 5 gånger per bidrag.

 

Viktigt att känna till:

  • – Samtalsnummer 099-208 XX respektive SMS-nummer 72 211 kostar 3,60 kr per samtal/SMS.
  • – Samtalsnummer 099-908 XX respektive SMS-nummer 72 999 kostar 9,90 kr per samtal/SMS, men då skänker du också en viss del av den summan till Radiohjälpen.
  • – Hjärtröstningen är inte begränsad till liveframträdande, utan du kan när som helst under sändningen (så länge det är röstning som pågår) fördela dina hjärtröster som du själv vill. Observera att du kan endast rösta fem gånger per bidrag genom hjärtröster, och att det kan kräva upp till 20 klick för att få ut rösterna.

 

UPPLÄGG & RÖSTNINGSREGLER:

I första omgången framträder respektive artist live på scenen medan tittarna kan rösta. Sedan hålls en snabbgenomgång och kort därefter stängs telefonslussarna och resultatet läses av. De fem bidrag som vid det tillfället har flest röster går vidare, medan sexan och sjuan åker ut.

Därefter påbörjas en ny röstningsomgång där de fem bidragen som kvarstår i tävlingen spelas upp i en kortare snabbrepris. Efter att telefonslussarna stängts på nytt läses resultatet av. De två bidrag som nu har fått flest röster går till final; bidragen med tredje och fjärde flest röster går till Andra chansen medan totalfemman åker ut.
[/restrict]
 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen