Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Kamferdrops: Kikki Danielsson är min inspirationskälla

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2018. Ikväll lördag (3:e februari) börjar Melodifestivalen 2018, och inför sändningen kommer här en tredje och sista intervju med en av de tävlande i Karlstads startfält. Denna gång intervjuar vår skribent Lukas debuterande Kamferdrops som tävlar med låten “Solen lever kvar hos dig”.

Vid Melodifestivalens presskonferens i november fick vi möjlighet att träffa årets artister för kortare pratstunder. Våra skribenter Hollac16 och Lukas hann intervjua ett antal av de tävlande och dessa intervjuer kommer att publiceras här på ESC-Panelen nu i februari. Intervjuerna publiceras med artister som tävlar i aktuell deltävling. Denna vecka blir det alltså intervjuer med några av de tävlande i Karlstad.

I vår tredje och sista intervju för Karlstads startfält får ni träffa norska Kamferdrops, som är en av årets debutanter. Han berättar bland annat om vägen från att gå från låtskrivare till artist. Intervjun går att lyssna på i klippet ovanför.

Sedan tidigare har vi även intervjuat Renaida som tävlar med låten ”All The Feels”. Lyssna gärna på den intervjun här. Vi har även intervjuat John Lundvik som tävlar med låten ”My Turn”, den intervjun finns att lyssna på här.

 

Om Kamferdrops

Norska Kamferdrops (eller Heidi Musum som hon egentligen heter) har en kort men framgångsrik musikkarriär bakom sig. År 2017 släppte hon en cover på låten ”Jag trodde änglarna fanns” som först släpptes år 1999 av Kikki Danielsson tillsammans med det Norska dansbandet Ole Ivars. Kamferdrops version har sedan dess spelats över 36 miljoner gånger på Spotify och nådde i september första platsen på Svensktoppen.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen