Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

John Lundvik: ”My Turn” är en ren översättning av min väg i branschen

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2018. Imorgon lördag (3:e februari) börjar Melodifestivalen 2018. Inför sändningen kommer vi publicera intervjuer med några av de som tävlar på lördag. I denna andra del intervjuar vår skribent Hollac16 debuterande John Lundvik som tävlar med låten “My Turn”.

Vid Melodifestivalens presskonferens i november fick vi möjlighet att träffa årets artister för kortare pratstunder. Våra skribenter Hollac16 och Lukas hann intervjua ett antal av de tävlande och dessa intervjuer kommer att publiceras här på ESC-Panelen nu i februari. Intervjuerna publiceras med artister som tävlar i aktuell deltävling. Denna vecka blir det alltså intervjuer med några av de tävlande i Karlstad.

I vår andra intervju får ni träffa John Lundvik, som är en av årets debutanter. Han berättar bland annat om vägen från att gå från låtskrivare till artist. Intervjun går att lyssna på i klippet ovanför.

Sedan tidigare har vi även intervjuat Renaida som tävlar med låten ”All The Feels”. Lyssna gärna på den intervjun här.

 

Om John Lundvik

Den före detta friidrottaren John Lundvik är en av årets debutanter. Han har dock varit med och tävlat tidigare som låtskrivare. År 2014 framförde Anton Ewald låten ”Natrual” som var skriven av John Lundvik själv. Utöver Melodifestivalen så har lundvik även skrivit filmmusik till ”Snabba Cash”. Tillsammans med Jörgen Elofsson skrev han låten ”When you tell the world you’re mine”, som framfördes av Björn Skifts och Agnes Carlsson vid vigseln av kronprinsessparet år 2010.

 

Ytterligare en intervju med de tävlande i Karlstad dyker upp imorgon lördag. Missa inte det!

/ESC-Panelen

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen