John Lundvik: “My Turn” är en ren översättning av min väg i branschen


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

MELODIFESTIVALEN 2018. Imorgon lördag (3:e februari) börjar Melodifestivalen 2018. Inför sändningen kommer vi publicera intervjuer med några av de som tävlar på lördag. I denna andra del intervjuar vår skribent Hollac16 debuterande John Lundvik som tävlar med låten “My Turn”.

Vid Melodifestivalens presskonferens i november fick vi möjlighet att träffa årets artister för kortare pratstunder. Våra skribenter Hollac16 och Lukas hann intervjua ett antal av de tävlande och dessa intervjuer kommer att publiceras här på ESC-Panelen nu i februari. Intervjuerna publiceras med artister som tävlar i aktuell deltävling. Denna vecka blir det alltså intervjuer med några av de tävlande i Karlstad.

I vår andra intervju får ni träffa John Lundvik, som är en av årets debutanter. Han berättar bland annat om vägen från att gå från låtskrivare till artist. Intervjun går att lyssna på i klippet ovanför.

Sedan tidigare har vi även intervjuat Renaida som tävlar med låten “All The Feels”. Lyssna gärna på den intervjun här.

 

Om John Lundvik

Den före detta friidrottaren John Lundvik är en av årets debutanter. Han har dock varit med och tävlat tidigare som låtskrivare. År 2014 framförde Anton Ewald låten ”Natrual” som var skriven av John Lundvik själv. Utöver Melodifestivalen så har lundvik även skrivit filmmusik till ”Snabba Cash”. Tillsammans med Jörgen Elofsson skrev han låten ”When you tell the world you’re mine”, som framfördes av Björn Skifts och Agnes Carlsson vid vigseln av kronprinsessparet år 2010.

 

Ytterligare en intervju med de tävlande i Karlstad dyker upp imorgon lördag. Missa inte det!

/ESC-Panelen

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Eurovision 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen