Jessica Andersson: Det är en modern popschlager


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

MELODIFESTIVALEN 2018 – INTERVJU. Inför den tredje deltävlingen i Melodifestivalen 2018 som äger rum i Malmö denna lördag (17:e februari) fick vi en pratstund med Jessica Andersson som är en av startfältets tävlande. I år är det sjunde gången gillt som hon deltar i Melodifestivalen och denna gång blir det en partylåt som heter “Party Voice” som hon bjuder på.

Vid Melodifestivalens presskonferens i november fick vi möjlighet att träffa årets artister för kortare pratstunder. Våra skribenter Hollac16 och Lukas hann intervjua ett antal av de tävlande och dessa intervjuer kommer att publiceras här på ESC-Panelen nu i februari. Intervjuerna publiceras med artister som tävlar i aktuell deltävling. Denna vecka blir det alltså intervjuer med några av de tävlande i Malmö.

I denna intervju fick Lukas en pratstund med Jessica Andersson, som är en av årets veteraner. Det är sjunde gången gillt hon medverkar i tävlingen och denna gång blir det enligt henne själv med en modern popschlager som i stil liknar tidigare låtar som “Kalla nätter” från 2006 och “Kom” från 2007 men i en mer modern tappning. Mer info om låten och hur Jessica ser på årets konkurrens får ni i klippet ovanför.

Årets låt från Jessica Andersson heter “Party Voice” som hon gjort tillsammans med Fredrik Kempe, David Kreuger och Niklas Carson Mattsson.

 

Om Jessica Andersson

En av årets få veteraner är 44-åriga Jessica Andersson som är med och tävlar för sjunde gången! Redan år 2003 debuterade hon tillsammans med Magnus Bäcklund under namnet Fame. Duon sattes ihop utav Bert Karlsson efter att de båda medverkat i tv-programmet Fame Factory. Med bidraget ”Give me your love” vann de hela Melodifestivalen och slutade på en hedersam 5:e plats i Eurovisionfinalen i Riga, Lettland.

Redan året där på tävlade Fame igen i Melodifestivalen då med bidraget ”Vindarna vänder oss” succén återupprepades… inte, då de endast slutade på en sjätte plats i finalen.
Efter att gruppen upplösts så har Jessica tävlat som soloartist i Melodifestivalen åren 2006, 2007, 2010 och nu senast år 2015 med låten ”Can’t hurt me now” som slutade på en blygsam 11:e plats i finalen. Nu är hon alltså tillbaka igen för ett sjunde försök i Melodifestivalen.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Eurovision 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen