Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Felicia Olsson: ”Jag ser fram emot att stå på scenen i Örnsköldsvik”

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2018 – INTERVJU. Inför den fjärde deltävlingen i Melodifestivalen 2018 som äger rum i Örnsköldsvik imorgon lördag (25:e februari) fick vi en pratstund med Felicia Olsson som är en av startfältets tävlande. Hon var senast med 2013, men åkte då ut i sin deltävling. Nu fem år senare är hon tillbaka för sitt andra försök.

Vid Melodifestivalens presskonferens i november fick vi möjlighet att träffa årets artister för kortare pratstunder. Våra skribenter Hollac16 och Lukas hann intervjua ett antal av de tävlande och dessa intervjuer kommer att publiceras här på ESC-Panelen nu i februari. Intervjuerna publiceras med artister som tävlar i aktuell deltävling. Denna vecka blir det alltså intervjuer med några av de tävlande i Örnsköldsvik.

I denna intervju fick Lukas en pratstund med sångerskan Felicia Olsson, född 16 december 1994. Detta är andra gången hon deltar i Melodifestivalen, senast såg vi henne tävla 2013 med låten “Make Me No 1”, en låt som då endast slutade på en femteplats i deltävlingen. Även om det inte gick så bra den gången så tog sig låten upp på Svensktoppen, och efter det har Felicia Olsson medverkat i en musikal samt studerat till mellanstadielärare.

Efter några år som lärare har nu Felicia valt att återvända till musikscenen igen. Och nu är hon alltså tillbaka igen i Melodifestivalen och denna gång med välmeriterade låtskrivare bakom sig. För bakom årets låt “Break That Chain” står bl.a. Bobby Ljunggren som fram till ifjol innehade rekordet i flest bidrag i tävlingen genom tiderna (tills då Thomas G:son slog detta rekord). Förutom Bobby är det Kristian Lagerström, Henrik Wikström och Joy Deb som gjort låten Felicia ska tävla med. Henrik Wikström stod även bakom Felicias förra låt från 2013.

Lukas intervju med Felicia Olsson finns att lyssna på i videoklippet högst upp i artikeln.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen