Eurovision fortsätter med personliga vykort även 2018

Av ESC-Panelen | Publicerad

Publicerad

EUROVISION 2018. Portugisiska TV-bolaget RTP har påbörjat inspelningarna av de s.k. vykorten inför varje lands artistpresentation i Eurovisionsändningarna i maj. Portugal har valt att fortsätta med traditionen med att låta artisten stå i centrum i dessa vykort, vilket har blivit en ihängande tradition sedan Eurovision 2013. Att detta blir aktuellt meddelades av Eurovision.tv:s aktuella uppdateringsvideo den 6:e februari.

I år blir det alltså sjätte Eurovisionen i rad som det blir detta upplägg på artistpresentationerna. Varje vykort är ca 40 sekunder långt och kommer att rymma en del inslag med varje lands representant. Temat för årets vykort är än så länge hemliga, men det som har framkommit genom sociala medier är att varje lands representant bjuds in till en specifik plats i Portugal där någon form av händelse tar plats.

För närvarande är det känt att Österrikes representant Cesár Sampson har filmat sitt vykort och bilder visar honom cyklandes i olika landskap någonstans i Portugal. Belgiens representant Sennek har också meddelat att hennes vykort ska spelas in i dagarna som kommer och Tjeckiens representant Mikolas Josef kommer även han göra sin inspelning snart.

 

Återupptagen tradition

Det var SVT som i Eurovision 2013 återupptog traditionen med att låta artisterna stå i centrum i vykorten. Många år innan dess var det oftast istället fokus på andra saker som t.ex. värdlandets vackra natur, intressanta sevärdheter eller andra ting som kunde dyka upp. Traditionen har sedan fortsatt i Köpenhamn 2014, Wien 2015, Stockholm 2016 och Kiev 2017, där ett eller flera filmteam har tidigare år åkt runt i länderna och filmat, men ibland har det också filmats i värdländerna också. Till exempel i Wien 2015 var varje vykort tvådelat i att artisterna fick en inbjudan att göra något särskilt i Österrike. Portugal väljer alltså att fortsätta med denna trend.

 

Nedan följer klipp med alla vykorten från år 2013 till 2017.

 

Vilka vykort håller du som favorit? Kommentera gärna!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

  Tillbaka till toppen

ESC-Panelen