Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Resultat helgens uttagningar: 27-28 januari 2018

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Helgen den 27:e och 28:e januari var det inte mindre än fyra nationella uttagningar som ägde rum. Dels var det fortsatta heats i Litauen, Rumänien och Ungern samtidigt som Frankrike höll sin final till Eurovision 2018! Nedan har vi sammanställt resultat från respektive uttagning från den gångna helgen.

 

Lördag 27:e januari

Under lördagen var det heats i Litauen och Ungern samt final i Frankrike.

 

Frankrike: Destination Eurovision – final!

Under lördagskvällen den 27:e januari avgjordes finalen av uttagningen Destination: Eurovision i Frankrike, där musikgruppen Madame Monsieur vann med låten “Mercy”. Därmed blir det de som får åka till Lissabon och tävla för Frankrike i Eurovision Song Contest 2018.

Åtta bidrag tävlade i finalen, vilka hade kvalificerat sig av två jurygrupper från de två semifinalerna. I finalen fick tittarna för första gången vara med och bestämma, men de delade makten med ett antal internationella jurypersonligheter från tio Eurovisionländer. Dessa länder var Armenien, Bulgarien, Finland, Island, Israel, Italien, Ryssland, Sverige, Schweiz och Vitryssland. Sverige representerades av Christer Björkman, som tidigare varit med och röstat fram bidrag från programmets semifinaler. Eftersom juryn och tittarna hade lika mycket att säga till om delade de ut lika många poäng. Jurypersonligheterna delade ut poängen 2, 4, 6, 8, 10 och 12 poäng medan tittarnas var procentuellt utifrån hur många röster varje bidrag fått.

Läs mer om resultatet »

 


 

Litauen: Eurovizijos 2018 – heat 3

Det tredje heatet av Litauens uttagning Eurovizijos 2018 är avklarat och vi har ett resultat. Notera gärna att heatet spelades in några dagar innan sändningsdatumet, och redan då har juryn avlagt sina röster. Under sändningen följdes folkets röster live.

Efter att juryn och tittarna hade röstat klart var blev resultatet följande:

 

Juryns röster

 • 1. Greta Zazza – 12p
 • 2. Gabrielius Vagelis – 10p
 • 3. Gerai Gerai & Silvija Pankūnaitė – 8p
 • 4. Vidas Bareikis – 7p
 • 4. Agnė Michalenkovaitė – 7p
 • 6. Milda Martinkėnaitė – 5p
 • 7. Joyce – 4p
 • 8. ELEY – 3p
 • 9. Živilė Gedvilaitė – 2p
 • 10. Valdas Lacko – 1p
 • 12. Donata – 0p
 • 12. E.G.O. – 0p

Tittarnas röster

 • 1. Živilė Gedvilaitė – 12p
 • 2. Agnė Michalenkovaitė – 10p
 • 3. Greta Zazza – 8p
 • 4. Gerai Gerai & Silvija Pankūnaitė – 7p
 • 5. Gabrielius Vagelis – 6p
 • 6. Vidas Bareikis – 5p
 • 7. Milda Martinkėnaitė – 4p
 • 8. Valdas Lacko – 3p
 • 9. Joyce – 2p
 • 10. ELEY – 1p
 • 11. E.G.O. – 0p
 • 12. Donata – 0p

TOTALRESULTAT

Efter att juryn och tittarna röstade var det dessa bidrag som gick vidare i tävlingen:

 

Dessvärre tar resan slut redan nu för följande bidrag:

 


 

Ungern: A Dal 2018 – heat 2

Det andra heatet av Ungerns uttagning A Dal 2018 är avklarat och vi har ett resultat. Efter den första omgångens jury- och tittarröstning med poängutdelning och sedan efter tittarnas wildcardomröstning var det följande bidrag som gick vidare till semifinalerna:

 

Därmed blev det följande bidrag som åkte ut:

 


 

Söndag 28:e januari

Rumänien: Selecția Națională 2018 – heat 2

Det andra heatet av Rumäniens uttagning Selecția Națională 2018 är avklarat och vi har ett resultat. Efter att juryn hade röstat var det dessa bidrag som gick vidare till finalen:

 

 • 1. Jukebox feat. Bella Santiago – Auzi cum bate, 58 poäng
 • 2. Rafael & Friends – We Are One, 40 poäng
 • 3. MIHAI – Heaven, 39 poäng

 

Därmed blev det följande bidrag som åkte ut:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen