Inför Melodifestivalen 2018: Vi presenterar Rolandz & Emmi Christenson


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

MELODIFESTIVALEN 2018. Inför Melodifestivalen 2018 presenterar vi de tävlande artisterna så att ni läsare får lära känna dem lite bättre inför sändningarna. Denna gång tänkte vi presentera dansbandet Rolandz & sångerskan Emmi Christensson, som kommer att tävla i den fjärde deltävlingen i Örnsköldsvik den 24:e februari.

Vänligen notera att ordningen av artistpresentationerna inte följer startordning utan följer deltävling för deltävling i bokstavsordning efter låttitel.

 


 

Dansbandet Rolandz bildades egentligen redan i slutet av 1990-talet i filmen Torsk på Tallinn av humorgruppen Killinggänget. I den filmen fick man följa ett antal karaktärer, däribland den tragikomiske figuren Roland Järverup (spelad av komikern Robert Gustafsson) på jakten efter lyckan. Drygt tio år efter filmen dök Roland upp på nytt, denna gång i SVT-programmet Dansbandskampen (årgång 2008) med sitt dansband Rolandz. Från början var det bara tänkt som en engångshändelse, åtminstone för Robert Gustafssons del, men han/Roland kom sedan att bli frontfigur för bandet som hållit ihop sedan dess.

Gruppen gjorde sommarturnéer åren 2009-2011 och under dessa år släpptes också fyra album.

Nu ställer alltså Rolandz upp i Melodifestivalen med låten “Fuldans”. Vi ska tillägga att Rolandz och Kalle Moraeus & Orsa Spelmän är de enda två grupper som medverkar i årets Melodifestival.

 


 

Sångerskan och musikalartisten Emmi Christensson är född 17 augusti 1984 i Vessigebro utanför Falkenberg. Där växte hon upp med musiken som tog henne dit hon är idag. Tidigt intresserade hon sig för musik, inte minst för att hon växte upp i en musikalisk familj. Det var dock först under högstadiet som Emmi valde att sadla in helt på musiken och efter gymnasietiden gick hon olika utbildningar som slutligen ledde till hennes första musikalroll i Sound of Music på Göta Lejon. Därefter har det blivit ett antal uppsättningar däribland två gånger i rollen som Christine i kritikerrosade Phantom of the Opera!

Nu byter Emmi tillfälligt musikalscenen mot Melodifestivalscenen då hon debuterar i tävlingen. Bidraget “Icarus” är gjort av Thomas G:son, Christian Schneider, Andreas Hedlund och Sara Biglert som både har Melodifestivals- och Eurovisionerfarenhet sedan tidigare.

 


 

Fler presentationer i serien:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Best of Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen