Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2018: Vi presenterar Mimi Werner & Stiko Per Larsson

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2018. Inför Melodifestivalen 2018 presenterar vi de tävlande artisterna så att ni läsare får lära känna dem lite bättre inför sändningarna. Denna gång tänkte vi presentera Mimi Werner & jokern Stiko Per Larsson, som kommer att tävla i den andra deltävlingen i Göteborg den 10:e februari.

Vänligen notera att ordningen av artistpresentationerna inte följer startordning utan följer deltävling för deltävling i bokstavsordning efter låttitel.

 


 

Mimi Werner, född 17 december 1990 i Borås, är countryartist som nu återvänder till Melodifestivalen. Hon deltog senast i den första deltävlingen 2016 med låtenAin’t No Good som åkte ut på målsnöret i deltävlingen. Men innan hon deltog i Melodifestivalen hade hon året innan fått sitt första skivkontrakt och åkte till Nashville i USA för att arbeta fram ett första album. Debutsingeln på albumet som släpptes 2015 hette Forever again.

Efter Melodifestivalen har Mimi Werner synts till i bland annat Rock n Roll on Tour och i TV-program som Dobidoo på SVT. Strax före julen 2017 släppte hon jul-EP:n “Home By Christmas”.

2018 återvänder Mimi Werner till den stora Melodifestivalscenen med ett countrybidrag som heter “Songburning”, som hon skrivit ihop tillsammans med sin pappa Göran Werner och en rad andra personer: Niki Niki, Carl Varga, Johan Åsgärde och Oliver Lundström.

 


 

Stiko Per Larsson, född 20 november 1978 i Leksand, är artist och musiker som främst sysslar med akustisk rock och folkmusik. Han har varit igång i branschen i drygt tio år då han år 2008 gav ut sitt första album Flyktsagor. Sedan dess har Stiko Per givit ut ytterligare fyra album med jämna mellanrum och såklart en massa singlar, som t.ex. låten När du inte längre hör mig“. Stiko Per Larsson är känd för att vandra runt till sina gig, dvs. att han fotvandrar längs med sina turnéer och spelningar. Detta är något han har gjort i många år.

Stiko Per Larsson fick sin plats i Melodifestivalen 2018 genom att han skickade in ett tävlingsbidrag till Sveriges radios musiktävling P4 Nästa (tidigare Svensktoppen nästa) ifjol, där han sedan vann P4 Dalarnas uttagning med sin låt Kumpaner“. En riksjury valde sedan ut honom och sju andra lokala vinnare som fick tävla i en riksfinal i augusti. Förutom att vinna den tävlingen blev han också utvald av SVT att bli joker i Melodifestivalen 2018, något han också tackade ja till.

Dock får han inte tävla med bidraget i P4 Nästa i och med att den låten hade framförts före 1 september ifjol. Därför tävlar han nu med låten “Titta vi flyger” som han gjort tillsammans med Emil Rotsjö. Vi ska tillägga att det är första gången någonsin som en utvald joker från P4 Nästa/Svensktoppen nästa tävlar i den andra deltävlingen i Melodifestivalen.

 


 

Fler presentationer i serien:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen