Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2018: Vi presenterar Martin Almgren & Dotter

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2018. Inför Melodifestivalen 2018 presenterar vi de tävlande artisterna så att ni läsare får lära känna dem lite bättre inför sändningarna. Denna gång tänkte vi presentera Martin Almgren & Dotter, som kommer att tävla i den tredje deltävlingen i Malmö den 17:e februari.

Vänligen notera att ordningen av artistpresentationerna inte följer startordning utan följer deltävling för deltävling i bokstavsordning efter låttitel.

 


 

Martin Almgren är den 30-åriga Lindesbergaren som tog hela Sverige med storm när han år 2015 deltog i TV4s program Idol där han vann hela tävlingen. Sedan dess har Almgren turnerat runt om i landet och släppt flera singlar och en EP. Hans musik kan beskrivas som countrypop. Senast i November 2017 släppte han sin singel ”Peaceful christmas”.

Låten “A Bitter Lullaby” handlar enligt Martin själv, om livet. Alla människor går igenom tunga saker och man bara tar sig igenom det jobbiga så kan någonting positivt komma utav det. Man blir starkare och växer som människa. Låtskrivarna bakom låten är Josefin Glenmark & Märta Grauers.

 


 

Dotter – “Cry”

Johanna Maria Johansson, mer känd under artistnamnet Dotter debuterar i årets festival som artist. Hon har dock tävlat tidigare nämligen så sent som förra året då hon tillsammans med Thomas G:son, Peter Boström och sångerskan Mariette skrev bidraget A million years. Dotter själv släppte sin debutsingel “My Flower” redan i september 2014 och medverkade även i Musikhjälpen det året.

Enligt henne själv så skickade hon in flera bidrag till årets Melodifestival då hon som låtskrivare kom fyra förra året. Planen var från början att vara låtskrivare till andra artister men blev erbjuden låten “Cry”. Bidraget beskrivs som peppigt samtidigt starkt berörande.

 


 

Fler presentationer i serien:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss

Eurovision 2021


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen