Inför Melodifestivalen 2018: Vi presenterar Martin Almgren & Dotter


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

Foto: ESC-Panelen (t.v.) samt Daniel Stigefelt/Blixten & Co (t.h.) OBS! Bilden är ett montage.

MELODIFESTIVALEN 2018. Inför Melodifestivalen 2018 presenterar vi de tävlande artisterna så att ni läsare får lära känna dem lite bättre inför sändningarna. Denna gång tänkte vi presentera Martin Almgren & Dotter, som kommer att tävla i den tredje deltävlingen i Malmö den 17:e februari.

Vänligen notera att ordningen av artistpresentationerna inte följer startordning utan följer deltävling för deltävling i bokstavsordning efter låttitel.

 


 

Martin Almgren är den 30-åriga Lindesbergaren som tog hela Sverige med storm när han år 2015 deltog i TV4s program Idol där han vann hela tävlingen. Sedan dess har Almgren turnerat runt om i landet och släppt flera singlar och en EP. Hans musik kan beskrivas som countrypop. Senast i November 2017 släppte han sin singel ”Peaceful christmas”.

Låten “A Bitter Lullaby” handlar enligt Martin själv, om livet. Alla människor går igenom tunga saker och man bara tar sig igenom det jobbiga så kan någonting positivt komma utav det. Man blir starkare och växer som människa. Låtskrivarna bakom låten är Josefin Glenmark & Märta Grauers.

 


 

Foto: Daniel Stigefelt/Blixten & Co. OBS! Bilden är ett montage.

Johanna Maria Johansson, mer känd under artistnamnet Dotter debuterar i årets festival som artist. Hon har dock tävlat tidigare nämligen så sent som förra året då hon tillsammans med Thomas G:son, Peter Boström och sångerskan Mariette skrev bidraget A million years. Dotter själv släppte sin debutsingel “My Flower” redan i september 2014 och medverkade även i Musikhjälpen det året.

Enligt henne själv så skickade hon in flera bidrag till årets Melodifestival då hon som låtskrivare kom fyra förra året. Planen var från början att vara låtskrivare till andra artister men blev erbjuden låten “Cry”. Bidraget beskrivs som peppigt samtidigt starkt berörande.

 


 

Fler presentationer i serien:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Eurovision 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen