Inför Melodifestivalen 2018: Vi presenterar LIAMOO och Samir & Viktor


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

MELODIFESTIVALEN 2018. Inför Melodifestivalen 2018 presenterar vi de tävlande artisterna så att ni läsare får lära känna dem lite bättre inför sändningarna. Denna gång tänkte vi presentera LIAMOO och duon Samir & Viktor, som kommer att tävla i den andra deltävlingen i Göteborg den 10:e februari.

Vänligen notera att ordningen av artistpresentationerna inte följer startordning utan följer deltävling för deltävling i bokstavsordning efter låttitel.

 


 

Idol-vinnaren från 2016 heter LIAMOO, eller det är ett artistnamn för Liam Cacatian Thomassen. Han slog i alla fall igenom publikt i TV4:s succéserie Idol år 2016, där han kom in som rappare och sångare. Liam tog sig hela vägen från audition till final via alla moment och stod sedan som segrare mot tvåan Rebecka Karlsson och trean Charlie Grönvall. Dock var det i början osäkert om han skulle gå vidare då han inte tog sig direkt från sitt kvalprogram till kvalfinalen. Dock räddade juryn honom vidare som joker i leken och därefter klarade han sig utan anmärkning ända till segern. Se gärna han framföra vinnarlåten Playing With Fire.

Efter Idolvinsten har Liam bytt till artistnamnet LIAMOO och har givit ut ny musik som t.ex. låten Burn“. Men nu tar han klivet upp på den stora Melodifestivalscenen där han ska framträda med låten “Last Breath”, som han har gjort tillsammans med låtskrivarna Morten Thorhauge, Peter Bjørnskov och Lene Dissing.

 


 

Duon Samir (Badran) & Viktor (Frisk) är med och tävlar i Melodifestivalen för tredje gången gillt. De deltog första gången år 2015 med låten Groupie som året därpå följdes upp med Bada nakna. Bägge dessa låtar gick till historien dels att de fick gå via Andra chansen bägge gångerna innan de nådde final men framförallt att bägge låtarna blev stora hits. Innan de deltog i Melodifestivalen hade de bland annat släppt singeln Success som lyckades bli etta på Itunes samma vecka den släpptes.

Grabbarna är kända sedan innan musikkarriären tog fart. Samir Badran (född 25 maj 1990) gjorde TV-debut i programmet Paradise Hotel på TV3 medan Viktor Frisk (född 2 mars 1995) är modebloggare. Efter succéerna i Melodifestivalen tog duon ett break på obestämd tid, och under den tiden gjorde bägge två solodebut som artister. Men förra våren gjorde de gemensam musikcomeback då de släppte låten Kung, och sedanRakt in i kaklet. De har även antal låtar till på CV:t.

Nu ska de alltså vara med i Melodifestivalen för tredje gången gillt, denna gång ska de “Shuffla” sig genom festivalen mot nya mål. Låten har de gjort själva text och musik tillsammans med Andreas “Stone” Johansson, Denniz Jamm och Costa Leon.

 


 

Fler presentationer i serien:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Eurovision 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen