Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2018: Vi presenterar Kamferdrops & Ida Redig

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2018. Inför Melodifestivalen 2018 presenterar vi de tävlande artisterna så att ni läsare får lära känna dem lite bättre inför sändningarna. Denna gång tänkte vi presentera Kamferdrops (tävlar i den första deltävlingen i Karlstad den 3:e februari) och Ida Redig (tävlar i den andra deltävlingen i Göteborg den 10:e februari).

Vänligen notera att ordningen av artistpresentationerna inte följer startordning utan följer deltävling för deltävling i bokstavsordning efter låttitel.

 


 

Norska Kamferdrops (eller Heidi Musum som hon egentligen heter) har en kort men framgångsrik musikkarriär bakom sig. År 2017 släppte hon en cover på låten ”Jag trodde änglarna fanns” som först släpptes år 1999 av Kikki Danielsson tillsammans med det Norska dansbandet Ole Ivars. Kamferdrops version har sedan dess spelats över 36 miljoner gånger på Spotify och nådde i September första platsen på Svensktoppen.

Bidraget ”Solen lever kvar hos dig” beskrivs som en blandning mellan dansband och tropiskt. Den kommer även att framföras med svenskt-norskt uttal, som i Skavlan. Modern dansband med glitter och rosa.

 


 

Ida Redig är en 30-årig sångerska som haft igång sin musikkarriär i snart tio år. År 2007 spelade hon en roll i TV-serien Upp till kamp, och åren därpå var hon förband åt olika artister. Därefter har hon själv fått en karriär inom musiken som inneburit tre albumsläpp som gjorts på lite olika sätt. Det första albumet, Standing Here, släpptes 2010 och var mer i singer-songwriter-stil, medan hon på senare år haft en mer syntpop-stil. Det senaste albumet släpptes 2016. Ida har haft stora framgångar med låtar som Du är bäst.

Förutom att skriva musik till sig själv har hon också gjort soundtracks till långfilmer och reklamfilmer och har vunnit pris. Hon uppträdde även i Lotta på Liseberg 2017 (se klipp här).

Nu ställer hon upp i Melodifestivalen 2018 med låten “Allting som vi sa” som hon gjort text och musik tillsammans med Yvonne Dahlbom och Jesper Welander.

 


 

Fler presentationer i serien:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss

Eurovision 2021


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen