Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2018: Vi presenterar Jonas Gardell & Margaret

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2018. Inför Melodifestivalen 2018 presenterar vi de tävlande artisterna så att ni läsare får lära känna dem lite bättre inför sändningarna. Denna gång tänkte vi presentera Jonas Gardell & Margaret, som kommer att tävla i den andra deltävlingen i Göteborg den 10:e februari.

Vänligen notera att ordningen av artistpresentationerna inte följer startordning utan följer deltävling för deltävling i bokstavsordning efter låttitel.

 


 

Jonas Gardell, född 2 november 1973, är en av vår tids största entertainers, både på scen och som författarskap. Han är således både artist, musiker, komiker och dramatiker och gör allt ifrån pampiga shower för utsålda hus till väldigt allvarliga nummer och böcker. Han förmedlar således många känslor både högt som lågt. I Melodifestivalkretsar är Jonas nog mest känd för sin så kallade Schlagerskola som funnits med på olika hörn sedan Melodifestivalen blev en turné. Det har publikt varit en uppskattad sådan. Jonas var även programledare för finalen 2003 då tillsammans med sin make Mark Levengood. En annan schlagerdetalj värd att nämna är att han skrev manus till långfilmen Livet är en schlager, som ju utspelar sig kring Melodifestivalen. Denna blev också en musikaluppsättning för ett antal år sedan.

Nu tar Jonas Gardell ånyo klivet upp på Melodifestivalens stora scen, men inte som mellanaktsunderhållare utan som tävlande artist. Låten han tävlar med heter “Det finns en väg” som han gjort text och musik tillsammans med Calle Kindbom och Mats Tärnfors. Vad är det han bjuder på då? En äkta ballad.

 


 

Den polska storstjärnan Margaret föddes 30 juni 1991 i Stargard Szczeciński, Polen. På hemmaplan är hon en välkänd sångerska och så även internationellt sedan hon deltog i den polska Eurovisionuttagningen 2016 med låten Cool Me Down som var nära att få åka till Eurovisionen i Stockholm. Men i den nationella finalen blev hon bara tvåa. Låten blev dock en stor hit, framförallt i Sverige, där hon framträtt mycket.

Musikkarriären startade för Margaret år 2009 då hon vann en musiktävling i Polen, som senare ledde till att hon fick en roll i en musikal och sedan blev singer-songwriter. Margaret har hittills släppt tre musikalbum: Add the Blonde (2014), Just the Two of Us (2015) och Monkey Business (2017).

Nu ska Margaret delta i svenska Melodifestivalen med låten “In My Cabana”, som har text och musik av Anderz Wrethov, Linnea Deb, Arash Labaf och Robert Uhlman. En av dessa låtskrivare har själv deltagit i Eurovisionen förut: Arash, då för Azerbajdzjan 2009 med en låt som slutade på tredje plats.

 


 

Fler presentationer i serien:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen