Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2018: Vi presenterar Felix Sandman & Mariette

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2018. Inför Melodifestivalen 2018 presenterar vi de tävlande artisterna så att ni läsare får lära känna dem lite bättre inför sändningarna. Denna gång tänkte vi presentera Felix Sandman & Mariette, som kommer att tävla i den fjärde deltävlingen i Örnsköldsvik den 24:e februari.

Vänligen notera att ordningen av artistpresentationerna inte följer startordning utan följer deltävling för deltävling i bokstavsordning efter låttitel.

 


 

Ifjol (läst 2017) gjorde gruppen FO&O debut i Melodifestivalen. Gruppen, som efter ett sent avhopp, då bestod av trion Felix Sandman, Oscar Enestad och Omar Rudberg, hade dock synts till en hel del innan eftersom de hade bildats redan år 2013 och haft en rad hits. I Melodifestivalen tävlade de med låten “Gotta Thing About You” som tog sig till final (via Andra chansen) där de slutade på elfte plats. Under 2017 valde trion att gå skilda vägar och de tre killarna i gruppen är numera soloartister.

En av FO&O:s medlemmar återkommer nu till Melodifestivalen igen. Det handlar om Felix Sandman, 19 år, som ska framföra balladen “Every Single Day”, som enligt intervjuer handlar om ett kärleksuppbrott.

 


 

Mariette (Hansson), född 23 januari 1983 i Harplinge utanför Halmstad, slog igenom offentligt i Idol 2009, även om hon innan dess hade hållit på med musiken sedan högstadietiden. Då bildade hon en sångduo med sin bästa kompis som senare utökades till en kvartett som spelade covers. Med sin medverkan i Idol blev hon känd för hela svenska folket och 2011 släppte hon sin första singel sedan Idoltiden, låten Forever (då under artistnamnet MaryJet). Den har sedan följts upp av ytterligare singlar. Mariette har även varit med andra artister på scenen som bakgrundsgitarrist, bl.a. för Magnus Uggla och Ace Wilder.

Första gången vi fick se Mariette i Melodifestivalen 2015 med låten Don’t Stop Believing som var signerad Miss Li och Sonny Gustafsson. Sverige tog till sig låten och skickade henne direkt till finalen där hon slutligen blev trea. Ifjol (2017) ställde hon upp igen i Melodifestivalen, denna gång med låten A Million Years som även den tog sig till final där den slutligen hamnade på fjärde plats i final.

Nu är Mariette tillbaka en tredje gång och denna gång får hon äran att avsluta årets deltävlingar med låten “For You”, med text och musik av Jörgen Elofsson. Denna låtskrivare har tidigare gjort en del Idol-vinnarlåtar samt skrivit musik till många världsmusiker från både Sverige och andra länder (som en hel del amerikanska artister). Det ska tilläggas att detta är den enda låt som bara har en upphovsman till låten.

 


 

Fler presentationer i serien:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen