Inför Melodifestivalen 2018: Vi presenterar Elias Abbas & Olivia Eliasson


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

MELODIFESTIVALEN 2018. Inför Melodifestivalen 2018 presenterar vi de tävlande artisterna så att ni läsare får lära känna dem lite bättre inför sändningarna. Nu har vi kommit till den avslutande delen som handlar om artisterna Elias Abbas & Olivia Eliasson, som kommer att tävla i den fjärde deltävlingen i Örnsköldsvik den 24:e februari.

Vänligen notera att ordningen av artistpresentationerna inte följer startordning utan följer deltävling för deltävling i bokstavsordning efter låttitel.

 


 

Elias Abbas är 16 år gammal och det här årets yngsta deltagare. Han hann fylla 16 år strax efter Melodifestivalpresentationen i höstas och var således endast 15 år gammal då. Elias kommer från Rinkeby i Stockholm och går idag på gymnasiet samtidigt som han satsar på musikkarriären. Låten han ska tävla med säger han i intervjuer är en motpol till det hårda livet, dvs. att man ska hitta en plats att må bäst på. Och att visa att det finns kärlek, lycka och att sprida positiva vibbar. Målsättningen är att få publiken och tv-tittarna att må bra.

I september 2017 släppte Elias låten Min Queen som är hans debutsingel.

 


 

Olivia Eliasson, 21 år, är Alingsåstjejen som vid endast 17 års ålder slog igenom som coversångerska på YouTube. Bland annat publicerade hon covers av Anton Ewalds två Melodifestivallåtar Begging och Natural“, klipp som fick snabbt många visningar. En av de som just såg klippet var Anton Ewald som tipsade sitt management om henne. Detta ledde senare till att Olivia fick kontakt med Anton och att de spelade in en video ihop. Hon blev också signad av ett skivbolag och artistkarriären var således igång. Bland annat ledde det till sommarturné.

Nu fyra år senare är hon bosatt i Stockholm och skapar ny musik, och nu ska hon vara med för första gången i Melodifestivalen. Bakom hennes låt står bland andra Anton Ewald som tidigare tävlat i Melodifestivalen två gånger (2013 och 2014) och som därmed vet exakt vad man bör tänka på för att lyckas.

 


 

Alla presentationer i serien:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Eurovision 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen