Inför Melodifestivalen 2018: Vi presenterar Edward Blom & John Lundvik


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

MELODIFESTIVALEN 2018. Inför Melodifestivalen 2018 presenterar vi de tävlande artisterna så att ni läsare får lära känna dem lite bättre inför sändningarna. Denna gång tänkte vi presentera Edward Blom & John Lundvik, som kommer att tävla i den första deltävlingen i Karlstad den 3:e februari.

Vänligen notera att ordningen av artistpresentationerna inte följer startordning utan följer deltävling för deltävling i bokstavsordning efter låttitel.

 


 

Den 47-årige gastronomen & Kultur/näringslivshistorikern Edward Blom är en av årets många debutanter. Edward är mest känd för sin stora passion för mat och dryck som speglar det mesta han ägnar sig åt.
Edward är född och uppvuxen på Ekerö. Numera bor han tillsammans med sin maka Gunilla och deras två barn.
Edwards hittills korta musikkarriär började inför julen 2016 när han släppte singeln ”Nu lagar vi julen”. Under sommaren 2017 släppte Tonsatt låten ”När man festar festar man” där de samlat olika uttalanden av Edward Blom.

Blom menar själv att hans bidrag handlar om att äta och dricka gott, ta vara på tiden med nära & kära och njuta av glädjestunderna i livet. Låten är b.la. skriven av Thomas G:son samt Edward Blom själv och följer de moderna kraven men liknar även äldre stilar, exempelvis storband á la 60-tal och kanske kupletter. Bidraget är tämligen sentimentalt i verserna men betydligt gladare i refrängen.

 


 

Den föredetta friidrottaren John Lundvik är en av årets debutanter. Han har dock varit med och tävlat tidigare som låtskrivare. År 2014 framförde Anton Ewald låten ”Natrual” som var skriven av John Lundvik själv. Utöver Melodifestivalen så har lundvik även skrivit filmmusik till ”Snabba Cash”. Tillsammans med Jörgen Elofsson skrev han låten ”When you tell the world you’re mine”, som framfördes av Björn Skifts och Agnes Carlsson vid vigseln av kronprinsessparet år 2010.

Bidraget ”My Turn” handlar om Lundviks egna resa. Känslan över att få stå bakom många fantastiska artister som låtskrivare men nu själv få chansen att vara artist. Lundvik beskriver låten som en modern ballad med ett modernt tänk. Börjar i ett tempo och slutar i ett annat.

 


 

Fler presentationer i serien:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Eurovision 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen