Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2018: Vi presenterar Edward Blom & John Lundvik

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2018. Inför Melodifestivalen 2018 presenterar vi de tävlande artisterna så att ni läsare får lära känna dem lite bättre inför sändningarna. Denna gång tänkte vi presentera Edward Blom & John Lundvik, som kommer att tävla i den första deltävlingen i Karlstad den 3:e februari.

Vänligen notera att ordningen av artistpresentationerna inte följer startordning utan följer deltävling för deltävling i bokstavsordning efter låttitel.

 


 

Den 47-årige gastronomen & Kultur/näringslivshistorikern Edward Blom är en av årets många debutanter. Edward är mest känd för sin stora passion för mat och dryck som speglar det mesta han ägnar sig åt.
Edward är född och uppvuxen på Ekerö. Numera bor han tillsammans med sin maka Gunilla och deras två barn.
Edwards hittills korta musikkarriär började inför julen 2016 när han släppte singeln ”Nu lagar vi julen”. Under sommaren 2017 släppte Tonsatt låten ”När man festar festar man” där de samlat olika uttalanden av Edward Blom.

Blom menar själv att hans bidrag handlar om att äta och dricka gott, ta vara på tiden med nära & kära och njuta av glädjestunderna i livet. Låten är b.la. skriven av Thomas G:son samt Edward Blom själv och följer de moderna kraven men liknar även äldre stilar, exempelvis storband á la 60-tal och kanske kupletter. Bidraget är tämligen sentimentalt i verserna men betydligt gladare i refrängen.

 


 

Den föredetta friidrottaren John Lundvik är en av årets debutanter. Han har dock varit med och tävlat tidigare som låtskrivare. År 2014 framförde Anton Ewald låten ”Natrual” som var skriven av John Lundvik själv. Utöver Melodifestivalen så har lundvik även skrivit filmmusik till ”Snabba Cash”. Tillsammans med Jörgen Elofsson skrev han låten ”When you tell the world you’re mine”, som framfördes av Björn Skifts och Agnes Carlsson vid vigseln av kronprinsessparet år 2010.

Bidraget ”My Turn” handlar om Lundviks egna resa. Känslan över att få stå bakom många fantastiska artister som låtskrivare men nu själv få chansen att vara artist. Lundvik beskriver låten som en modern ballad med ett modernt tänk. Börjar i ett tempo och slutar i ett annat.

 


 

Fler presentationer i serien:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen