Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2018: Vi presenterar Barbi Escobar & Felicia Olsson

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2018. Inför Melodifestivalen 2018 presenterar vi de tävlande artisterna så att ni läsare får lära känna dem lite bättre inför sändningarna. Denna gång tänkte vi presentera Barbi Escobar (som tävlar i den tredje deltävlingen i Malmö den 17:e februari) samt Felicia Olsson (som tävlar i den fjärde deltävlingen i Örnsköldsvik den 24:e februari).

Vänligen notera att ordningen av artistpresentationerna inte följer startordning utan följer deltävling för deltävling i bokstavsordning efter låttitel.

 


 

En debutant i årets tävling är Barbi Escobar. Ett relativt okänt namn för många. Hon berättar i en intervju med Skånska Dagbladet att hon är artist och låtskrivare bosatt i Göteborg men född i Chile. Hon ser Malmö där deltävling kommer att hållas, som sitt andra hem, eftersom hon studerat tre år på Malmös högskola. ”Min musikaliska bas finns i Malmö” påpekar Barbi.

”Stark” är en upptempolåt med en del pop och urban-influenser. Dock så ligger det en melankodisk ådra över den. Barbi berättar att låten kom till en tid efter att hennes fader gått bort i cancer. Hon skrev den tillsammans med sina kolleger Andreas Stone Johanson, och så Costa Leon. Precis som titeln antyder så handlar låten om att vara stark, att vara en kämpe och att aldrig ge upp som livet känns som värst och man är på botten.

Det var så hon själv kände efter sin faders dödsfall då många eventuellt kan relatera till liknande situationer.

 


 

Felicia Olsson är sångerska, född 16 december 1994. Detta är andra gången hon deltar i Melodifestivalen, senast såg vi henne tävla 2013 med låten Make Me No 1, en låt som då endast slutade på en femteplats i deltävlingen. Även om det inte gick så bra den gången så tog sig låten upp på Svensktoppen, och efter det har Felicia Olsson medverkat i en musikal samt studerat till mellanstadielärare.

Efter några år som lärare har nu Felicia valt att återvända till musikscenen igen. Och nu är hon alltså tillbaka igen i Melodifestivalen och denna gång med välmeriterade låtskrivare bakom sig. För bakom årets låt “Break That Chain” står bl.a. Bobby Ljunggren som fram till ifjol innehade rekordet i flest bidrag i tävlingen genom tiderna (tills då Thomas G:son slog detta rekord). Förutom Bobby är det Kristian Lagerström, Henrik Wikström och Joy Deb som gjort låten Felicia ska tävla med. Henrik Wikström stod även bakom Felicias förra låt från 2013.

 


 

Fler presentationer i serien:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen