Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Här är finalisterna i Eurovision: You Decide (Storbritanniens final 2018)

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Storbritanniens nationella TV-bolag BBC har nu presenterat namnen på de 6 artister som tävlar i årets brittiska tv-sända final. Sändningen går av stapeln i Brighton Dome i Brighton den 7:e februari med Måns Zelmerlöw och Mel Giedroyc som programledare.

 

Startfältet

Årets brittiska startfält består alltså av 6 tävlande som med hjälp av jury och tittare ska övertyga om att just de är värda att få tävla för Storbritannien i Eurovision 2018. De som är utvalda att tävla denna gång är:

 

  • Asanda – ”Legends”
  • Goldstone – ”I Feel The Love”
  • Jaz Ellington – ”You”
  • Liam Tamne – ”Astronaut”
  • RAYA – ”Crazy”
  • SuRie – ”Storm”

 

Låtarna är skrivna av många olika välkända namn

Några av de som sticker ut från mängden är isländska Greta Salóme Stefánsdóttir, som representerade Island både 2012 och 2016, samt Ashley Hicklin som var en av låtskrivarna till Belgiens Eurovisionbidrag ”Me And My Guitar” 2010. Den senare har till och med med två bidrag i årets startfält. Till ett av bidragen som Ashley varit med och gjort finns även Jeanette Bonde med som upphovsperson, som tävlade i danska Melodi Grand Prix 2017.

 

Slipper kvala i Eurovisionen

Eftersom att Storbritannien är en del av ”Big Five”, dvs. de fem länder som betalar mest pengar till EBU, så får man varje år en gratisbiljett till finalen. Därför kan vinnaren av den brittiska uttagningen börja förbereda sig för sitt liveframträdande i Eurovisionfinalen den 12:e maj.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen