Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Mer information om Frankrikes ”Destination Eurovision 2018”

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Sedan tidigare har det stått klart att Frankrike kommer att hålla i en större uttagning 2018 istället för sitt klassiska internval. Det är också första gången sedan 2014 som det blir något annat än internval, samt första gången på drygt tre decennier som uttagningen omfattar flera program än bara internval/final.

 

År 2018 kommer uttagningen i Frankrike att gå under namnet Destination: Eurovision, med den franskkanadensiska sångaren Garou som programledare. I dagsläget kommer 18 artister att väljas ut och dessa kommer sedan att delas upp i två semifinaler, beräknat 9 tävlande per semifinal.

I semifinalerna kommer en tvådelad jury finnas med som enligt uppgifter kommer att få hela makten att välja ut vilka tävlande som ska gå till final. I finalen kommer det istället vara delad makt mellan ett antal internationella jurygrupper samt tittarröster. Exakt när den franska uttagningen kommer att äga rum är oklart.

 

Lite om juryn

Den tvådelade juryn i semifinalerna kommer att utgöras av dels en helfransk jury och dels av en internationell jury, där varje jury har tre medlemmar. Den franska juryn kommer att bestå av de tre artisterna Amir (tävlade för Frankrike i Eurovision 2016, blev sexa), Cristophe Willem och Isabelle Boulay, medan den internationella juryn kommer att bestå av tre Eurovisionsdelegationschefer: Christer Björkman från Sverige, Nicola Caligliore från Italien och Olga Salamakha från Vitryssland.

Det är oklart hur jurymedlemmarna kommer att rösta, dvs. om det är individuellt eller gruppvis.

Mer info om Frankrikes uttagning kommer inom kort.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen