ESC-Panelen minns tillbaka på säsong 2017 (del 3)

Av ESC-Panelen | Publicerad

Publicerad

PANELEN TYCKER TILL. Vi har nått slutet av år 2017 och under de dagar som återstår kommer vi i några delar minnas tillbaka på hur säsongen som gått har varit. Denna gång är det vår skribent Hollac16 som minns tillbaka på en särskild händelse från de nationella uttagningarna 2017.

 

Hollac16’s minne – Schweiz skickar Timebelle till Eurovision

År 2015 fick jag upp ögonen för den schweiziska musikgruppen Timebelle, då de tävlade med låten Singing About Love i Schweiz nationella uttagning det året. Det var en låt jag fastnade för direkt dels för att det är en svängig låt man blir glad av men också för att gruppen levererar riktigt bra musik. Till min besvikelse vann de inte den finalen utan kom på en snörpig andraplats. I Eurovisionen det året kom Schweiz som bekant sist i sin semi, hade inte hänt om Timebelle fått tävla.

Åren som följt har jag då och då fått kontakt med Timebelles musik, (t.ex. denna låt) men inte att de synts till i Eurovisionssammanhang igen. Men då i början av 2017 vart jag riktigt glad när Timebelle åter skulle delta i Schweiz uttagning, denna gång mot fem andra artister vars låtar var dåliga. Timebelles låt “Apollo” gillade jag direkt, även om “Singing About Love” är snäppet bättre. Jag gillar att “Apollo” har en slags mystisk i sig samtidigt som den är enkel och lätt att komma ihåg. Och när Timebelle stod som segrare i den nationella finalen var min glädje stor.

Tyvärr gjorde de om en hel del med låten efter segern på hemmaplan och framförallt hade jag önskat mer tryck, lite mer ös och kanske lite mer tydlighet. För när vi kom till Eurovisionen i Kiev så hade sångerskan av någon anledning en kycklinggul klänning på sig och lekte prinsessa. Kanske inte riktigt att det passade in till låtens tema. Men oavsett det så är och var “Apollo” min favorit. Därför blev jag så besviken att de blev drabbade av en lex Anna Bergendahl – missade Eurovisionfinalen med bara 5 poäng! Det hade säkert gått bättre om Timebelle hade satsat på att göra ett liknande framträdande som detta framträdande i Kiev, istället för det som det blev nu.

 

Så här såg Timebelles liveframträdande ut i Eurovision 2017:

 

Kommentera gärna vad du själv tycker om låten!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

  Tillbaka till toppen

ESC-Panelen