Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Boktips: ”Generalen: bara jag vet vem som vinner”, av Christer Björkman

Publicerad: | Skribent: Markus

Publicerad


PANELEN TIPSAR. Schlagergeneralen Christer Björkman har tidigare i höst släppt sin självbiografi Generalen : bara jag vet vem som vinner. Han har skrivit boken själv tillsammans med författaren Petter Karlsson.

I boken berättar Christer om sitt liv och hur han kom dit han är idag, dvs general över Melodifestivalen. Om hur han redan som barn gjorde tvdebut när han i ett barnprogram sjöng ”sånt är livet” om hur kom underfund med sin homosexualitet och hur han kom ut. Christer berättar även om besvärliga familjerelationer och sin skolgång och hur han år 1992 äntligen fick vara med och tävla i Melodifestivalen.

Senare i boken berättar även Christer om arbetet bakom Melodifestivalen sedan han själv blev general över hela tävlingen.

 

Var kan man köpa boken?

Boken kan köpas i diverse bokhandlar både på nätet och i butiker. Boken finns även tillgänglig som Ljudbok och E-bok.

Boken kan köpas här. Kanske ett julklappstips?

 

Panelen tycker till!

Själv så läste jag inte boken, utan lyssnade på den som ljudbok. Christer läste då upp boken själv vilket enligt mig stärkte känslan, man kan under de tyngre och lite sorgligare delarna av boken verkligen känna någon form av medlidande med honom. Den känslan hade antagligen inte varit lika stark om någon annan läst upp den.
Samtidigt som det var intressant att få höra hans livshistoria så tyckte jag bäst om de senare delarna i boken då Christer berättar detaljerat om de senaste årens Melodifestivaler.

Jag rekommenderar absolut boken till alla Melodifestival-intresserade där ute, oavsett om man gillar Christer Björkman eller inte. Om ni är som jag och föredrar ljudböcker så kan jag starkt rekommendera att ni läser den här som ljudbok då det som jag nämt ovan stärker känslan.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen