Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Semifinaluppdelningen för Eesti Laul 2018

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Estlands nationella TV-bolag ERR har nu offentliggjort sin semifinaluppdelning för uttagningen Eesti Laul 2018. De 20 artister som tidigare i november presenterades har nu splittrats upp i två grupper om tio tävlande per semifinal.

Initialt har ERR delat upp bidragen efter olika kriterier som t.ex. genre, kön, språk och solo/grupp med mera. Utifrån detta har sedan två semifinaler sållats fram från de 20 bidrag som tidigare presenterades som utvalda till Eesti Laul 2018. Det är något oklart om fördelningen har lottats eller allokerats av tävlingsledningen för Eesti Laul.

 

Semifinalerna

Så här ser uppdelningen ut (notera att artisterna står i bokstavsordning efter artistnamn, startordningen sätts först senare):

 

Semifinal 1

Kommer att sändas lördagen den 10:e februari 2018.

 

 • Aden RayEverybody’s dressed
 • Desiree“On my mind”
 • Elina Netšajeva “La forza”
 • EtnopatsyKülm
 • Iiris & Agoh“Drop that boogie”
 • Miljardid“Pseudoprobleem”
 • Sibyl Vane “Thousand words”
 • Stig Rästa“Home”
 • Tiiu x Okym x Semy“Näita oma energiat”
 • Vajé“Laura (Walk with me)”

 

Semifinal 2

Kommer att sändas lördagen den 17:e februari 2018.

 

 • Eliis Pärna & Gerli Padar“Sky”
 • Evestus“Welcome to my world”
 • Frankie Animal(Can’t keep calling) Misty
 • Girls In Pearls“Spellbound”
 • Indrek Ventmann“Tempel”
 • Karl Kristjan & Karl Killing (feat. Wateva)“Young”
 • Marju Lanik “Täna otsuseid ei tee”
 • Metsakutsu“Koplifornia”
 • Nika “Knock knock”
 • Rolf Roosalu “Show a little love”

 

 

Fakta: Eesti Laul 2018

Likt 2017 års Eesti Laul kommer även 2018 års upplaga att innehålla två semifinaler (som sänds den 10:e & 17:e februari) och en final (som sänds den 3:e mars). De 20 tävlande delas upp i två lika delar; 10 per semifinal. Från varje semifinal kommer sedan fem bidrag att röstas vidare till finalen, vilket gör att totalt tio bidrag gör upp om segern. Även 2018 års Eesti Lauls final avgörs i Saku Suurhall i Tallinn. Biljettförsäljningen har för övrigt varit igång ända sedan i maj, och är du intresserad av att se någon av sändningarna på plats, kan du köpa biljetter genom följande länk här.

Bidragen som ska tävla har valts ut av en kombination mellan estniska och utländska jurymedlemmar samt av tv-bolaget ERR själva efter en nationell antagning.

Totalt inkom 258 bidrag, vilket är en ökning med 16 bidrag och dessutom nytt rekord för Eesti Laul.

 

Vi noterar ett flertal intressanta namn i startfältet ovan

Stig Rästa som kom sjua i Eurovision-finalen i Wien med balladen Goodbye to Yesterday som han framförde ihop med Elina Born. I år tävlade duon på nytt fast Elina på sång och Stig som låtskrivare. Tävlingsbidraget In or out var en av förhandsfavoriterna till segern, men kom på sistaplats i den nationella finalen år 2017.

Ytterligare två forna estniska Eurovision-representanter finns med årets startfält: Gerli Padar (Eurovision 2007) och Semy (Eurovision 2001). Den sistnämnde var en av bakgrundssångarna till duon 2XL som vann Eurovision 2001 tillsammans med frontsångarna Tanel Padar & Dave Benton.

Andra artister som återvänder till Eesti Laul är Iiris (2008 & 2010), Rolf Roosalu (2013), Indrek Ventmann (2016) och Karl-Kristjan (2017).

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen