Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

EBU är mycket tveksamma till Makedonien i Eurovision 2018 (november 2017)

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

PubliceradEUROVISION 2018. I början av november var det mycket som tydde på att Makedonien inte skulle komma till start i Eurovision Song Contest 2018. Detta på grund av TV-bolaget MRT:s obetalda skulder till EBU som en tid ledde till sanktioner som bland annat innebar att deras deltagande stoppades, samt att de inte kan sända internationella evenemang förrän skulderna är betalda.

 

Historia

Makedonien är ett av tävlingens minst framgångsrika länder. De försökte göra debut 1996, men på grund av rådande regler gällande utgallring av länder kom de inte med. När de väl gjorde debut 1998 med Vlado Janevski och hans låt ”Ne zori, zoro” (Gryning, stig inte) halkade man ner på en nittonde plats och var ute ur nästa tävling.

Mönstret av att komma och gå på grund av dåliga resultat fortsatte fram till 2004 när semifinalssystemet infördes, och då kom Makedonien in i en mer positiv trend där man fixade fyra raka finalplatser och år 2006 nådde Makedonien sin bästa placering, en 12:e plats som ordnades av Elena Risteska med ”Ninanajna”.

Senast Makedonien var med tävlade Jana Burčeska med ”Dance Alone”, som trots att hon var tippad att gå vidare slutade på en 15:e plats i sin semi med endast 69 poäng, och gick därmed inte till final.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen