Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

30 bidrag kvar i racet om att ta sig till Lettlands uttagning Supernova 2018

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. TV-bolaget LTV i Lettland anordnade under söndagen den 5:e november en allmän juryspelning i Riga inför uttagningen Supernova 2018. Under denna spelning fick ett visst antal artister chansen att framföra sina låtar för att säkra en plats i 2018 års nationella uttagning.

 

Vilka bjöds in?

Totalt var det 30 artister som hade bjudits in av en jury att framföra sina låtar. Detta skedde efter att en kombination av inhemska som utländska musikexperter samt allmänheten sållat fram vilka som skulle få chansen att fortsätta ha en möjlighet att nå den nationella uttagningen i februari 2018. Denna audition var sista steget för kandidaterna innan den stora uttagningen nästa år. Dock redovisades aldrig något resultat på vilka som tagit sig vidare till den nationella uttagningen. Detta resultat kommer förhoppningsvis så småningom.

Inför denna juryspelning hade panelens skribenter Lukas & Robban presenterat sina topplistor över alla 63 bidrag som vid den tidpunkten var kvar i tävlingen.

 

Bidrag som framfördes

Det är följande artister som har en fortsatt chans att komma med i Lettlands Supernova-uttagning 2018:

 

 1. Edgars Kreilis – “Younger Days
 2. Hypnotic – “Pray
 3. Annemarija Moiseja – “Colors Everywhere
 4. Markus Riva – “This Time
 5. Agnese Stengrevics – “You Are My World
 6. Kristiana Bumbiere – “Flashbacks
 7. M I O N I A – “You
 8. Liene Greifane – “Walk the Talk
 9. Tamara Rutkovska – “Weekend Warriors
 10. Monta – “1000 Roses
 11. Madara Dzintara – “Not Afraid
 12. Sandija Vigante – “Circles
 13. Elizabete Gaile – “The Way Back Home
 14. Annemarija Paula – “Save Me
 15. Madara Fogelmane – “Esamiba
 16. Maija Stuge – “Soledad
 17. Katrina Gupalo and The Black Birds – “Intoxicating Caremel
 18. Katrine Lukins – “Running Red Lights
 19. Ed Rallidae – “What I Had With You
 20. Pavels Fomkins – “Feel Your Lips
 21. Augusts Vasilonoks – “Be Here
 22. Oskars – “Voodoo doll
 23. Miks Galvanovskis – “Take Me Home
 24. Lauris Valters – “Lovers Bliss
 25. In My Head – “Sunset
 26. Riga Reggae – “Stop the war U2
 27. Rahu the Fool – “Oh Longriver
 28. Sudden Lights – “Eyes / Just Fine
 29. Ritvars Vulis – “Who’s Counting?
 30. Kris & Oz – “Morning Flight

 

Vad tycker du om låtarna och vilken/vilka har du som favorit? Kommentera gärna!

 

Fakta: Supernova 2018

År 2018 blir det fjärde säsongen gillt som Lettland använder sig av uttagningen Supernova. Anledningen till att TV-bolaget LTV bytte uttagningsprogram var för att få bättre resultat i Eurovisionen, vilket de också lyckades med två gånger: 2015 och 2016. För dessa år tog sig Lettland till final för första gången på evigheter. Men ifjol gick det sämre – då kom gruppen Triana Park absolut sist i sin semifinal, och därmed fick Lettland sin fjärde sistaplats i semifinaler…

Men trots det negativa resultatet ifjol är Supernova kvar även till 2018 och nu tar man nya tag. En antagning har hållits igång till den 15:e oktober och efter lyssnargranskningen online blev klar den 29:e oktober har en jury tagit vid som kommer att välja ut tävlingsbidragen. Juryn består av en sammanslutning av låtskrivare, musikförlag, producenter, radio/TV-profiler och annat branschfolk.

Supernova 2018 kommer likt de tidigare säsongerna att bestå av 3 heats och en final. LTV räknar med att det kommer att vara någonstans mellan 18-24 tävlingsbidrag som väljs ut till tävlingen. Det kan dock bli fler eller färre beroende på kvalitén. Från varje program kommer ett antal bidrag röstas vidare till kommande program, vilket sker genom en kombination av tittarröster, internetomröstning, Spotifyspelningar och juryröster. Exakta tävlingsregler för röstningen publiceras i mitten av januari 2018. Programmen kommer dock sändas under februari 2018.

 

Panelen tycker till!

Nej, det här blev inte särskilt lyckat för min del. Samtliga låtar som tillhörde min topp 5 trillade ut direkt, och bara 5 i min topp 15 klarade sig kvar. Antingen tänkte inte urvalsjuryn på genrebredd eller så drog allmänheten åt ett helt annat håll. Ganska tråkigt också att av de 30 låtar som är kvar i racet är det bara en som sjungs på modersmålet. Nåväl, det är fortfarande långt till själva tävlingen och vi har ingen aning om vad som kommer hända med de låtar som är kvar.

 

Jag är nöjd att hela min topp 5 fortfarande är kvar i racet. Jag fick 9 av 15 låtar vidare från min topplista som vi presenterade tidigare idag. Lukas och jag kommer göra ytterligare lyssningar under veckan, så får vi återkomma med en ny-uppdaterad topplista kring veckoslutet om vi fortfarande inte har nåtts av ett resultat vilka som tagit sig till den nationella uttagningen.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen