Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Vitryssland står värd för Junior Eurovision Song Contest 2018

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


JUNIOR EUROVISION 2018. Redan en månad innan 2017 års Junior Eurovision ska äga rum kommer nu EBU med informationen om att Vitryssland och dess huvudstad Minsk kommer vara värd för 2018 års Junior-tävling. Anledningen att värdskapet meddelas så pass tidigt är för att ge det kommande värdlandet mer tid att förbereda sig.

Det blir andra gången som Vitryssland står värd för en Junior Eurovision Song Contest (senast var år 2010). I Juniortävlingen har landet har även två segrar i bagaget: 2005 och 2007.

 

Budgivning, tillfrågade länder etc.

Som känt har Junior Eurovision Song Contest lite andra regler när det kommer till vem som får ta hand om den kommande tävlingen. Det är inte självklart att man trots seger får ta hand om tävlingen, utan detta görs upp genom tillfrågningar eller omröstningar inom EBU. Oftast brukar vinnarlandet få första tjing på att få arrangera, men till Junior Eurovision 2018 har EBU valt att göra upp om detta i förväg.

Nu står dock fokus på Junior Eurovision 2017 som avgörs i Georgiens huvudstad Tblisi söndagen den 26:e november.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen