Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Sverige vann OGAE Second Chance Contest 2017

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Mariette som representerade Sverige vann OAGE:s Second Chance Contest. Foto: ESC-Panelen.

OAGE SECOND CHANCE CONTEST 2017. Den officiella OGAE-tävlingen OGAE Second Chance Contest har nu fått sin vinnare. Efter att alla klubbar hade röstat stod det klart att Sveriges Mariette med låten ”A Million Years” tagit hem segern i årets omgång. Detta innebär Sveriges 15:e seger genom tiderna i OGAE-tävlingen.

 

Resultat

Så här blev hela resultatet:

 

 1. Sverige: Mariette – ”A Million Years” (329p)
 2. Italien: Paola Turci – Fatti Bella Per Te (209p)
 3. Ukraina: Tayanna – I Love You (196p)
 4. Slovenien: BQL – Heart Of Gold (189p)
 5. Litauen: Greta Zazza – Like I Love You (135p)
 6. Spanien: LeKlein – Ouch (124p)
 7. Norge: Ella –Mama’s Boy (119p)
 8. Grekland: Demy – When The Morning Comes Around (104p)
 9. Island: Daði Freyr – Is This Love? (86p)
 10. Storbritannien: Holly Brewer – I Wish I Loved You More (80p)
 11. Estland: Kerli – Spirit Animal (72p)
 12. Albanien: Dilan Reka – Mos Harro (44p)
 13. Danmark: Ida Una – One (43p)
 14. Ungern: Gabi Tóth & Freddie Shuman feat. Lotfi Begi – Hosszú Idők (39p)
 15. Vitryssland: NUTEKI – Take My Heart (32p)
 16. Malta: Janice Mangion – Kewkba (32p)
 17. Tyskland: Axel Feige – Wildfire (30p)
 18. Polen: Carmell – Faces (26p)
 19. Finland: Zühlke – Perfect Villain (14p)
 20. Lettland: My Radiant You – All I Know (9p)
 21. Georgien*: Maliibu – We Live Once (1p)
 22. Portugal: Pedro Gonçalves – Don’t Walk Away (1p)

* Georgien representerades av OGAE Rest of the World.

 

Vi säger stort grattis till Mariette Hansson…

…som vann både som artist och låtskrivare. Låten har hon gjort tillsammans med låtskrivarna Thomas G:son, Johanna Jansson, Peter Boström och Jenny Hansson. Se klipp från Mariettes liveframträdande från Melodifestivalen 2017:

 

Kommentera gärna vem du hade som favorit!

 

Fakta: OGAE Second Chance Contest

OGAE Second Chance Contest är ett årligt återkommande event mellan de olika OAGE-klubbarna runt om i världen som är anslutna till det internationella OGAE-nätverket (fansklubbar till Eurovisionen). Bidragen som väljs ut har tävlat i de nationella uttagningarna som skedde under hösten och vintern inför den senaste upplagan (i det här fallet för Eurovision Song Contest 2017). Det är varje eget lands OGAE-klubb som själva röstar fram vilket bidrag som ska tävla. Trots namnet (Second Chance) så är inte tvåan tvungen att tävla, utan respektive klubb kan välja mellan alla sina egna bidrag som tävlade i den nationella uttagningen det året utom den låt som slutligen vann. Fjolårets vinnarland är arrangör för den kommande tävlingen.

Viktigt att notera är att bedömningen av poängsättningen görs enbart från de uppträdanden som gjordes i de riktiga nationella uttagningarna eller musikvideos. Således är det inga nya liveuppträdanden som görs för detta event.

OGAE Second Chance Contest har arrangerats årligen sedan år 1987 och Sverige är det land som vunnit flest gånger, totalt 15 segrar.

Årets omgång skedde i Warszawa, Polen, efter Margarets seger ifjol. Det var första gången någonsin som OGAE Second Chance Contest ägde rum i Polen. Totalt deltog 22 OGAE-klubbar varav en representerades av OGAE Rest of the world. I det här fallet var det Georgiens bidrag som tävlade för OGAE Rest of the world. Sveriges Melodifestivalklubb röstade fram Mariettes bidrag ”A Million Years” som representant.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen