Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Svante Stockselius fick Melodifestivalklubbens hederspris 2017

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


PANELEN TIPSAR. I år (2017) instiftade den svenska Melodifestivalklubben (OGAE Sverige) ett hederspris som ska delas ut årligen. Det första hederspriset gick till Svante Stockselius, som i dessa kretsar är känd för skapandet av nuvarande Melodifestivalen och som chef för Eurovisionen mellan 2004-2010.

Det är Melodifestivalklubbens medlemmar som fått nominera kandidater och sedan har det varit upp till en priskommitté att utse en vinnare. Priset, som denna gång gick till den tidigare Eurovisionbossen Svante Stockselius, mottogs under Melodifestivalklubbens årsmöte i Umeå som hölls i slutet av september 2017.

 

Klubbens motivering

Svante Stockselius fick priset för sitt arbete med Eurovision Song Contest (som producent för Eurovision 2000 och som Eurovisionboss 2004-2010) och som en av grundstenarna för nya Melodifestivalen (med turnékoncept) som sjösattes år 2002. Förutom själva priset hamnar Svante Stockselius i klubbens ”Hall of Fame”.

Mer info om Melodifestivalens Hederspris finns att läsa här. Ovanför finns också ett filmklipp där Svante Stockselius intervjuas.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen