Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Nya planer i Frankrike medan Ungern kör på med sitt framgångskoncept

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Nu är det mer eller mindre officiellt bekräftat att Frankrike kommer att välja artist och bidrag till Eurovision 2018 genom en större uttagning som går under namnet Destination Eurovision. Exakt hur omfattande det slutligen blir återstår att se. Samtidigt har nu också det ungerska TV-bolaget MTVA bekräftat att Ungern fortsätter med formatet A Dal som uttagning till 2018.

 

Första stora formatet för Frankrike på tre decennier

Frankrike hade senast en publik nationell uttagning år 2014, men det valet blev en flopp i och med Frankrikes första och hittills enda sistaplats i en Eurovisionfinal. Efter det har det varit internval och de två senaste åren med en sjätteplats 2016 och nu senast en tolfteplats 2017. Detta har lett till ett ökat intresse bland fransmännen kring Eurovisionen och därför går nu det franska TV-bolaget France 2 “all in” för en större uttagning som omfattar publikröstning.

Exakt hur omfattande den franska uttagningen blir är dock inte helt officiellt än. Vad som däremot är bekräftat är att den franskkanadensiska sångaren Garou kommer vara programledare för Destination Eurovision.

Vad tycker du om Frankrikes nya uttagningsform? Kommentera gärna!

 

Ungern bekräftar deltagande & uttagningsform

Samtidigt som Frankrike går ut med sin nyhet har även det ungerska TV-bolaget MTVA bekräftat Ungerns deltagande i Eurovision Song Contest. Det på hemmaplan populära uttagningsprogrammet A Dal fortsätter som uttagning även till Eurovision 2018. Som vanligt kommer A Dal bestå av sex stycken shower, där startfältet från början består av 30 tävlande i tre heats. Från varje heat röstar en jury och tittarna vidare ett antal bidrag till semifinalrundan, där ytterligare bidrag slås ut innan finalen hålls.

A Dal 2018 kommer att sändas på lördagar med start den 20:e januari 2018. Finalen är idag planerad att hållas den 24:e februari. Sändningarna kommer att ske på Duna TV, även om det är MTVA som håller i själva helheten kring tävlingen.

MTVA har även igång en antagning för A Dal 2018, där intresserade artister och låtskrivare är välkomna att skicka in tävlingsbidrag. Deadline är satt till den 15:e november 2017.

 

Sedan Ungern gjorde comeback i Eurovisionen år 2011 har man lyckats ta sig till final på varje försök. Kan trenden hålla i sig till 2018 månntro? Kommentera gärna!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen