Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Internationell jury ska hjälpa Tyskland att hitta tillbaka till toppen (2018)

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Efter fem Eurovisionår på raken (2013-2017) med urusla placeringar i Eurovision-finaler har det tyska TV-bolaget NDR beslutat att tittarrösterna i den nationella finalen ska vägas upp med internationella juryröster. Juryns roll är att ge en vink om vilken artist som Tyskland bör skicka till Eurovision 2018.

Totalt räknar NDR med en jurypanel om 100 personer som ska ingå i den s.k. internationella juryn. Denna jury ska, enligt uppgifter till ESCToday.com, även finnas med i själva uttagningsprocessen om låtarna. För enligt uppgifter kommer ca 20 artister slutligen väljas ut till en uttagning/final. Enligt NDR kommer sedan de utvalda artister som väljs ut få coachning och träning i studio för att hitta rätt låt att framträda med i uttagningen.

 

Du kan sitta med i jurypanelen

För den som vill tävla som artist i uttagningen går det fram till och med den 6:e november kl. 12:00 CET att ansöka. Observera att alla ansökningar kommer att skickas vidare till NDR:s partner Digame, som sedan kommer ta till sig kandidaterna till den internationella juryn.

Mer exakta frågor om antagningen går att läsa om här (sidan är på tyska).

 

Tysklands resultat i Eurovision på 2010-talet

Som ett “Big Five”-land är Tyskland alltid direktkvalificerade till Eurovisionfinalen oavsett hur bra eller dåligt det gått året innan. Detta är man tillsammans med sina kollegor i Frankrike, Italien, Spanien och Storbritannien. Under 2000-talets början hade man hyfsat mittenplaceringar, innan man år 2010 fick in sin andra seger (sedan 1982) och fick arrangera tävlingen år 2011. Både 2011 och 2012 höll sig Tyskland kvar i toppen, men från 2013 och framåt har det alltjämt gått utför resultatmässigt.

De tre senaste åren (2015-2017) har Tyskland lyckats med bedriften att komma sist två gånger och näst sist en gång. Därför hoppas nu tyska TV-bolaget att trenden ska vända om internationella jurypersonligheter får kliva in tidigare i processen och tycka till.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen