Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Eurovision 2018: Serbien förlänger sin antagning med tre veckor

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Initialt skulle Serbien ha stängt sin nationella antagning i fredags (20:e oktober). Men med en dag kvar på deadline kom besked från TV-bolaget RTS att man förlänger antagningen med hela tre veckor. Ny deadline är därför satt till 10:e november.

 

Så här ser det ut i år

Genom åren har Serbien haft olika uttagningsprocesser, men på senare år har det allt oftare blivit internval. Men till ESC 2018 i Portugal kommer processen att förändras. Istället för ett helt hemligt internval, som det var ifjol, har TV-bolaget RTS valt att låta intresserade låtskrivare skicka in tävlingsbidrag. Sedan kommer en jury välja ut ett antal av dessa bidrag som kommer att få tävla i en nationell uttagning.

 

Antagningsprocessen

Vem som helst i världen får skicka in bidrag, dock måste artisten inneha serbiskt medborgarskap. Dessutom måste bidragen framföras på något och/eller några av Serbiens nationella språk eller minoritetsspråk.

Hela regelverket finns att läsa här.

 

Bidrag skickas in till följande adress:

JMU, Radio-televizija Srbije,
Zabavni program,
Muzička redakcija,
Takovska 10,
11000 Beograd

OBS! Märk kuvertet med Pesmu Evrovizije 2018.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen