Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Eurovision 2018: Montenegro väljer genom nationell final

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. För första gången på tio år kommer Montenegros nationella TV-bolag RTCG att hålla en nationell final för att utse artist och bidrag till Eurovision 2018.

Enligt preliminära uppgifter kommer fem tävlande väljas ut efter en nationell antagning som startar den 1:a november 2017. I själva finalen kommer tittarnas röster enbart väga för vilken artist som slutligen får tävla.

 

Vad har hänt?

Efter att unionen Serbien-Montenegro splittrades år 2006 gjorde länderna Serbien respektive Montenegro åter debut i Eurovisionen år 2007 som självständiga stater. I början av Montenegros egna karriär i denna tävling anordnades nationella finaler, men alla år därefter har valen gjorts helt och hållet internt. Men till ESC 2018 förändras läget då uttagningen Montevizija/Montevision kommer att utse Montenegros artist och bidrag i denna tävling.

 

Historiskt inte så bra resultat

I Eurovision Song Contest har Montenegro haft det tufft resultatmässigt, då landet endast har två finalplatser i bagaget. Den senaste finalbiljetten kom år 2015 då Knez sjöng Montenegro till 13:e plats. De senaste två åren har man inte lyckats övertyga tittarna och/eller jurygrupperna att ta sig till final.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen