Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Tjeckien vill ha din hjälp till Eurovision 2018

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Tjeckiens nationella TV-bolag CT, Cezka Televize, har bekräftat Tjeckiens deltagande i Eurovision 2018 i Lissabon och har dessutom skickat ut en inbjudan till intresserade artister och låtskrivare att skicka in bidrag.

Till och med fredagen den 17:e november 2017 har möjlighet att skicka in förslag på låtar och artister som kan tänkas bli Tjeckiens Eurovision-representant 2018.

Bidrag skickas in per e-post till följande adress: esc2018music@ceskatelevize.cz

 

Vilka krav ställs?

Det finns inga krav på genreval för bidragen, utan det är fritt fram att komponera och textförfatta ihop vad man själv tycker om. Det enda två kraven som CT ställer är att man kan uppfylla EBU:s tävlingsregler samt att minst en av huvudsångarna på scenen innehar tjeckiskt medborgarskap.

Hur valet av artist och bidrag följer därefter är i skrivande stund oklart.

 

Tjeckien i Eurovision Song Contest

Tjeckien debuterade i Eurovision 2007 och fick en dålig start med sistaplats i semifinalen. Därefter följde två år där landet inte blev bättre än näst sist i semifinal. Efter tre försök så hoppade CT av och återkom inte förrän år 2015. Då gick det inte heller så bra, men man fick ändå ihop mer poäng än man fått någon annan gång. Först i Stockholm 2016, då sångerskan Gabriela Gunčíková representerade Tjeckien och tog landet till sin första final – där man snopet hamnade näst sist.

I år (2017) var det sångerskan Martina Bárta som representerade Tjeckien, denna gång blev det inget avancemang från semifinaler och då såg det ut så här:


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen