Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Noel Curran ny generaldirektör för EBU

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


PANELEN INFORMERAR. EBU har nu officiellt gått ut med nyheten att den tidigare generaldirektören för irländska TV-bolaget RTÉ, Noel Curran, blir ny generaldirektör för EBU.

Noel Curran har gjort sig känd på Irland som har lyckats göra RTÉ till en framgångssaga efter att ha lyckats omstrukturera TV-bolaget efter finanskrisen in i den digitala medievärlden. Han har också tidigare varit involverad i en rad TV-produktioner som t.ex. inom produktionen av ESC 1997 som hölls i Dublin, Irland (senaste gången som Irland stått värd för Eurovisionen). Men den tydligaste kopplingen till Eurovisionen kommer i form av att han är gift med ESC 1996-vinnaren Eimear Quinn! Paret har två barn tillsammans.

Han ersätter nu den tidigare generaldirektören Ingrid Deltenre som efter åtta år på posten valt att lämna för andra uppdrag.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen