Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Joy Fleming (Tyskland, 1975) har avlidit

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


PANELEN INFORMERAR. Sångerskan Joy Fleming, som representerade Tyskland vid Eurovision 1975 i Stockholm, har avlidit. Hon avled i sitt hem den 27:e september 2017.

 

Här nedan kan ni se hennes framträdande från Eurovision 1975 igen:

 

Fakta om Joy Fleming

Joy Fleming, artistnamn för Erna Liebenow, föddes i Rockenhausen i Rheinland-Pfalz den 15:e november 1944. Hon inledde sin artistkarriär år 1966, då hon som 14-åring startade sitt första musikband Joy & The Hit Kids. Under 1970-talet valde hon att gå solo och fick sedan chansen att representera Tyskland i Eurovisionen. Hennes tävlingsbidrag “Ein Lied kann eine Brücke sein” har blivit en stor fanfavorit genom åren, trots att hon endast placerade sig på 17:e plats när det väl begav sig. Joy gjorde tre ytterligare försök att nå Eurovisionen: 1986, 2001 och 2002, men ingen av dessa gånger lyckades hon med detta.

Joy Fleming blev 72 år gammal.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen