Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Ett tredje år med “Eurovision: You Decide” för Storbritannien

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Brittiska TV-bolaget BBC har nu bekräftat att man för tredje året i rad kommer låta brittiska folket vara med och rösta fram sin kandidat till Eurovision Song Contest. Någon gång i vinter kommer uttagningen Eurovision: You Decide äga rum, där ett antal artister tävlar om att få bli Storbritanniens representant i Eurovision Song Contest 2018 i Lissabon.

 

Antagningar avgör de tävlande

Just nu pågår antagningar till uttagningen som likt fjolårets tävling sker genom ett antal olika processer. Bland annat samarbetar arrangörerna med en rad olika personer och organisationer för att hitta bidrag till sin uttagning. Detta sker i samarbete med den officiella brittiska motsvarigheten till Melodifestivalklubben, dvs. OGAE UK samt med konsulten Hugh Goldsmith, som representerar diverse skivbolag.

Utöver detta hålls nu en särskild antagning igång för vem som helst att skicka in bidrag. Vill du ta chansen och ev. få med bidrag till Storbritanniens uttagning – klicka då i så fall här.

Hur många bidrag som slutligen tas ut till tävlan i Eurovision: You Decide är oklart. Det är även oklart när uttagningen äger rum.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen