Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Eurovision in Concert firar 10-årsjubileum nästa år (2018)

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


PANELEN TIPSAR. I vanliga fall brukar information om de så kallade Eurovision Pre Partys komma under vintern när nationella uttagningssäsongen är i full gång. Men denna gång gör staben bakom Amsterdam-eventet Eurovision in Concert (EiC) ett undantag från den regeln, eftersom man redan nu i slutet av september 2017 meddelar att man förbereder för sitt tioårsjubileum – med att anordna en storslagen konsert i april 2018.

 

Hur kommer firandet gå till?

2018 års upplaga av EiC kommer att äga rum den 14:e april 2018 i AFAS LIVE (bilden ovan). Värdar för kvällen blir Edsilia Rombley & Cornald Maas, som bägge även var värdar tillsammans för EiC 2015.

Eurovision in Concert (EiC) är ett mycket populärt Pre party där en majoritet av det aktuella Eurovision-årets tävlingsartister samt en rad inbjudna gästartister brukar delta. I år (2017) hade man rekord då 34 av 42 artister som deltog i Eurovision medverkade i eventet.

För att fira stort har arrangörerna också tänkt stort. Istället för att hyra in sig i arenan Melkweg kommer man denna gång hyra in sig i arenan AFAS LIVE som kan ta in ett par tusen personer. Denna arena har tidigare använts till Junior Eurovision Song Contest då Nederländerna stod värd 2012.

 

Biljettsläpp redan nu

Trots att det alltså är lite mindre än 200 dagar kvar till själva festkvällen äger rum så har arrangörerna beslutat att göra ett tidigt biljettsläpp. Biljetterna till showen släpps nämligen redan denna fredag (28:e september) och går att få tag på via Ticketmaster. Vårt tips är att om du vill få en biljett så var ute i god tid – för det brukar så gott som varje år bli utsålt ganska snabbt.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen