Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Eurovision 2018: Lettland väljer artist och bidrag genom Supernova

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Det blir nu fjärde gången gillt som det lettiska TV-bolaget LTV kommer att använda sig av uttagningen Supernova för att få fram artist och bidrag till Eurovision Song Contest. En antagning kommer att hållas öppen mellan den 6:e september och 15:e oktober på LTV:s Supernova-hemsida.

Denna gång gör LTV dock ett par förändringar i sitt upplägg. Bland annat tänker man följa sitt grannland Estlands sätt att göra urval så två separata antagningar kommer inte att anordnas (åtminstone inte som det ser ut nu). Målsättningen för 2018 års Supernova är att skapa en fantastisk show som lettiska TV-tittarna kan tycka om.

Mer info om Lettlands uttagning följer under hösten.

 

En uttagning för att lyckas bättre i Eurovision

För tre år sedan gjorde LTV om sin uttagning då man efter flera, flera år av misslyckanden i Eurovisionen satsade på det nya formatet Supernova. Och det gav resultat direkt – en sjätteplats i final. Därefter fick man ytterligare ett finalavancemang men då en medelplacering i final. I år 2017 kom Lettland sist i sin semifinal, vilket var landets fjärde sistaplats i Eurovision-semis.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen