Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Hollac16’s topplista: 30 Eurovisionbidrag som förtjänade en bättre slutplacering – plats 24

Publicerad: | Skribent: Hollac16

Publicerad


Grafik: ESC-Panelen

Näst ut på tur på min (Hollac16:s) topplista över ESC-bidrag som förtjänade bättre slutplacering har jag tagit in en av de många fans-favoriter som tyvärr föll mellan stolarna när det väl gällde.

 

Israel: Mei Finegold – “Same Heart” (ESC 2014)

 

Låten som jag har satt på plats 24 på min topplista är sångerskan Mei Finegold som tävlade för Israel i ESC 2014 med bidraget “Same Heart”.

Först och främst vill jag säga att jag tycker att Israel har allt som oftast haft ganska så udda – men intressanta – bidrag i den här tävlingen. De skickar alltid något som påminner om Israel även om det inte alltid givit utdelning. Särskilt tiden före 2015 då de skickade många bra låtar men som ingen i Europa egentligen röstade på. Detta är ett sådant case.

Efter ett internval och en mindre final (se nedan) blev det Mei Finegold som fick tävla med bidraget “Same Heart”. Redan när musikvideon till låten presenterades blev jag intresserad av låten och tog den till mig. Men, med tiden för Köpenhamn lyckades den av någon anledning ofta falla ut från min då personliga topp 10 eftersom det fanns andra låtar som berörde mig mer. Det jag var lite rädd för när det väl gällde var att det skulle gå sämre för låten än vad den egentligen förtjänade, eftersom låten är väldigt stark och det är en bra sångerska. Och tyvärr blev så fallet.

Först i efterhand efter att Köpenhamnsäventyret var över så började jag tycka mer om “Same Heart” och när vi i panelen gjorde vårt semifinalhyllningsprojekt samma höst så blev den en av mina personliga favoriter. Trots att jag själv var lite skeptisk till låten när det väl gällde i riktiga tävlingen så förstår jag än idag varför tittarna och jurygrupperna röstade bort Mei från en finalbiljett. Plus att hon dessutom hamnade så dåligt som hon gjorde. Även om det var en stark semifinal så fanns det faktiskt ett par sämre låtar än hennes. Jag tycker att hon absolut hade förtjänat att åtminstone gå till final.

 

Vad tycker du om “Same Heart”? Var det rätt att den inte gick till final eller borde den ha gått vidare? Kommentera gärna!

 

Lite fakta

År 2014 valde Israel ut sin artist internt. Valet föll på den då 31-åriga sångerskan Mei Finegold, som sedan fick framföra tre bidrag i en final innan bidraget valdes ut. Vinnande låten blev upptempobidraget “Same Heart” av Rami Talmid.

Israel tävlande i den andra semifinalen i ESC 2014, där de slutligen hamnade på 14:e plats (av 15 tävlande) med 19 poäng.

 

Läs gärna tidigare delar i denna serie:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen