Hollac16’s topplista: 30 Eurovisionbidrag som förtjänade en bättre slutplacering – plats 17

Av Hollac16 | Publicerad

Publicerad

Grafik: ESC-Panelen

På min (Hollac16:s) topplista över ESC-bidrag som förtjänade bättre slutplacering har turen kommit till en av tävlingens klassiska sommarpartylåtar. Sådana som kanske funkar bäst live i en arena, men som folk tröttnar på hemma i soffan.

 

Cypern: Ivi Adamou – “La La Love” (ESC 2012)

 

Sommarparty på scenen blev det när Ivi Adamou sjöng “La La Love” för Cypern i ESC 2012, som här hamnat på plats 17 på min topplista över bidrag som förtjänade en bättre slutplacering än vad de fick.

Något jag tycker är viktigt i ett Eurovisionstartfält är bidrag man kan dansa till, dvs. bidrag som bjuder på någon slags show. Bara ballader blir för stillsamt även om de kan varieras med upptempobidrag. Ett sådant bidrag som är klassiskt uppbyggt var Cyperns ESC-bidrag 2012 – “La La Love”.

Så fort jag hade hört “La La Love” tyckte jag om både låten och Ivi väldigt mycket. Problemet var att jag inte någon gång under våren 2012 fick höra Ivi sjunga låten live. Tyvärr gissade jag därför att det skulle gå sämre för henne i tävlingen när det väl gällde, om det nu visade sig att hon inte skulle kunna sjunga. Ett annat bekymmer jag också hade var att låtens musikvideo inte direkt speglade vad hon ville framföra. Ett slags Snövit-remix av något slag som inte sade mig något. Så jag blev något nervös inför liveframträdandena i Baku, men fel fick jag. Åtminstone delvis.

För visst kunde Ivi sjunga, kanske inte det bästa eller främsta, men hon hanterade låten väldigt bra. Men precis som för många andra cypriotiska bidrag som jag gillat så kvalade Ivi vidare som en av de sista (7:a i sin semi) och i finalen blev det bara en 16:e plats trots tolv poäng från Sverige och en (grannröst)tolva från Grekland. Personligen tycker jag att “La La Love” förtjänade att komma så mycket bättre än vad den nu gjorde. Jag minns att jag under finalkvällen tippade den som trea, men så fel fick jag. Så högt hade jag kanske inte satt den idag, men minst topp 10 absolut.

Kanske var det den stora uppmärksamheten från Sveriges Loreen, Rysslands Buranovskije Babusjki och Serbiens Željko Joksimović (som alla kom topp 3) som gjorde att poängen uteblev för t.ex. Cypern det året…

 

Vad tycker du om “La La Love”? Borde den ha kommit på en högre slutplacering eller hamnade den rätt/för högt? Kommentera gärna!

 

Lite fakta

Det året valde cypriotiska TV-bolaget ut artisten Ivi Adamou internt och sedan hölls en mindre final där Ivi framförde (eller snarare mimade till) tre bidrag: “La La Love”, “Call The Police” och “You Don’t Belong Here”. Sedan röstades en vinnarlåt fram. Det blev partylåten “La La Love” (av Alex Papaconstantinou, Björn Djupström, Alexandra Zakka och Victor Svensson) som fick flest röster och som därför fick följa med Ivi till Baku.

Cypern lottades till att tävla i den första semifinalen, där de fick gå ut som nummer 12 av 18 länder. Efter jury- och tittaromröstningen lyckades Ivi Adamou kvala sig till final som sjua, och väl i finalen blev det en 16:e plats med 65 poäng.

 

Läs gärna tidigare delar i denna serie:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

  Tillbaka till toppen

ESC-Panelen