Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Eurovision-tvåan (2017) uppträdde hos Lotta på Liseberg (juli 2017)

Publicerad: | Skribent: Robban

Publicerad


PANELEN TIPSAR. Kristian Kostov, som kom på andra plats i Eurovision Song Contest 2017, uppträdde i allsångsprogrammet ”Lotta på Liseberg” i TV4, som sändes direkt från Lisebergs stora scen i Göteborg den 10 juli 2017.

Övriga som deltog i programmet var bekantingar från bland annat Melodifestivalen som Robin Stjernberg, Rikard Wolff, Elisa Lindström och LaGaylia Frazier. Om du var på plats i Göteborg så fanns möjligheten att se Kristian live, eller direkt i TV4. Programmet finns att tillgå i efterhand i TV4 Play.

Här nedan är Kristian Kostovs framträdande från Eurovision-finalen (vill du se hans allsångsframträdande med samma låt – klicka här):

 

Om Bulgarien i Eurovisionen

Bulgarien har deltagit 11 gånger i Eurovision Song Contest och är bland de yngsta deltagarländerna i modern historia. Debuten skedde år 2005 och några större framgångar hade man inte uppnått, förrän nu de två senaste åren.

År 2016 i Stockholm kom man på 4:e plats med Poli Genova och låten If Love Was A Crime, som då blev landets bästa placering.

Detta skulle 17-årige Kristian Kostov bräcka i år. ”Beautiful mess” hette tävlingsbidraget som kom på 2:a plats i årets ESC, som därmed är den bästa placeringen någonsin för Bulgarien i tävlingen. Sverige gav Bulgarien 14 poäng i ESC-finalen den 13:e maj. 7 poäng från tv-tittarna och 7 poäng från juryn.

 

Mer om årets bulgariska bidrag

PS: Inför ESC 2017 gjorde vi land-för-land-presentationer och här hittar ni Bulgariens införrapport, där b.la våra åsikter (inför årets ESC) om det bulgariska bidraget finns att läsa, samt en presentation om Kristian Kostov.

Nedan kan ni via Spotify lyssna på hans Eurovision-låt samt en remix av samma bidrag och en ytterligare låt som han släppt i två olika versioner (språk):

 

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen