Eurovision 2017: Scenen i Internationella mässan i Kiev är helt färdigställd


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

Bild på scenen i Internationella mässan i färdigt skick. Foto: UA:PBC.

EUROVISION 2017. Nu på söndag (30 april) drar repetitionerna för ESC 2017 igång i Internationella mässan i Kiev. Lagom till detta är scenen i arenan färdigställd och till det även ljus och ljud med mera. Därmed går produktionen in i en andra fas som innebär tekniktestning och stand-ins innan det är dags för de första länderna att repetera. Sverige är först ut på scenen nu på söndag förmiddag.

Vi kan tipsa om att hela arbetet kring scenarbetets uppbyggnad (och nu produktionen som därvid följer) går att följa via Ola Melzigs blogg.

 

Intressant fakta om produktionen

ESCToday.com har tagit fram lite intressant fakta om produktionen:

För att bygga upp scenen har det krävts 18o kilometer kabel, en väldigt stor mängd ljussättning och ljud – totalt närmare 258 högtalare. Bara själva ljusriggen i taket väger 212 ton. Scenen i sig själv väger 30 ton, är 14 meter hög, 70 meter bred och 28 meter djup.

Under sändningarna kommer man att använda sig av bl.a. 30 stycken kameror.

Totalt består produktionsteamet av 220 personer.

 

Version 2 av det preliminära repetitionsschemat publicerat

Förra veckan presenterade EBU det preliminära repetitionsschemat för ESC 2017. I den första versionen fanns Ryssland fortfarande med, och därför har man fått göra en ny version av schemat. Denna har nu presenterats officiellt och går att ladda ned här. Vi presenterar lite översiktligt hur repetitionsdagarna ser ut:

 

  • – Söndag 30 april: Länderna i semifinal 1 med startnr 1-9 repeterar.
  • – Måndag 1 maj: Länderna i semifinal 1 med startnr 10-18 repeterar.
  • – Tisdag 2 maj: Länderna i semifinal 2 med startnr 1-9 repeterar.
  • – Onsdag 3 maj: Länderna i semifinal 2 med startnr 10-18 repeterar.
  • – Torsdag 4 maj: Länderna i semifinal 1 med startnr 1-15 repeterar för andra gången.
  • – Fredag 5 maj: Länderna i semifinal 1 med startnr 16-18 samt länderna i semifinal 2 med startnr 1-5 repeterar för andra gången. Dessutom repeterar de direktkvalificerade länderna för första gången. En presskonferens med programledarna för ESC 2017 äger rum kl. 16.40-17.00.
  • – Lördag 6 maj: Länderna i semifinal 2 med startnr 6-18 repeterar för andra gången.
  • – Söndag 7 maj: De direktkvalificerade länderna repeterar för andra gången. Därefter repeterar mellanakter och övriga i produktionen. På kvällen sker öppningsceremonin (röda mattan-eventet).

 

Alla länder får repetera två gånger på scenen – men mer tillkommer

Vid första repetitionstillfället

Varje land får 30 minuters scenrepetitionstid samt 20 minuter pressträff, som kallas för Meet & Greet. Den stunden är oftast bara en enklare pratstund där den tävlande artisten blir intervjuad av någon av presskonferensvärdarna. Ackrediterad press har också möjlighet att ställa frågor.

Utöver scentid och pressträff brukar varje lands delegation få en längre stunds konsultation med bl.a. hår-, smink- och in-ear-avdelningarna. Man får också ett första besök i Viewing room, där all produktion kring det som filmas på scenen gås igenom och fixas till.

Mellan avslutad scenrepetition och påbörjad pressträff är det ca 1 timme och 50 minuters väntan för respektive delegation.

 

Vid det andra repetitionstillfället

Varje delegation mindre tid i arenan. Konsultationerna brukar vara i princip strukna, utom den i Viewing room och vid in-earing. Scenreptiden förkortas till 20 minuter. Efter den är det ca 45 minuters väntan till en större presskonferens som håller på i 20 minuter per land. Ackrediterad press får möjlighet att ställa frågor till de tävlande.

 

Efter själva repetitionsveckan (30 april – 7 maj)

Då hålls bara helhetsrepetitioner för semifinalerna och finalen. Det vill säga, länderna får inte egna enskilda repetitionstider utan får förhålla sig till att köra enligt semifinal- och finalordning.


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Inofficiell Eurovision 2020

Mello 2020

Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seTips på Eurovision-musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen